Peticija stanovnika MZ Zorka protiv Dado metala

Uto, 14.03.2017 - 17:49 -- nikola.tumbas
Press konferencija Peticija građana protiv  Dado metala
Press konferencija Peticija građana protiv Dado metala
Dalibor Gregorčić povodom peticije stanovnika MZ Zorke
Dalibor Gregorčić povodom peticije stanovnika MZ Zorke

Problematika rada sa metalnim otpadom koji vodi Dalibor Gregorčić dobila je novu epizodu sa peticijom građaja koji ne žele da u svom okruženju imaju takvu vrstu stovarišta metalnog i ostalog otpada s čime se bavi dotična firma.

Prethodnu epizodu pogledati ovde!

https://www.subotica.info/2016/12/26/saga-o-dadi-metalu-se-nastavlja-ska...

Ova priča se nastavlja jer Dalibor nije dobio adekvatnu lokaciju koja je obećena tokom prethodnih pregovora sa lokalnom samoupravom, gradonačelnikom Jene Maglaijem, gde je bilo rečeno da će se na prostoru porušene fabrike Zorka, dodeliti površine za male preduzetnike i gde bi između ostalog i Dado metal imao svoju parcelu.

Do tada, očigledno, njemu je dodeljena ova parcela - plac, u delu puta Edvarda Kardelja, br. 122, gde se nalaze porodične kuće i nešto zemlje za malu poljoprivredu, (2.5 motike), gde on planira da radi svoje predviđene poslove a što se ne dopada njegovom susedu i okolini.

Tako da će ovo očigledno potrajati. Zoltan Kudlik, predsednik Saveta MZ Zorka, rekao je su upućene žalbe na razne adrese između ostalog i na komunalnu policiju gde nisu dobili odgovor u određenom roku od 60 dana, te je ovo bio praktično razlog sazivanja press konferencije.

Kako kaže Adam Pletl iz MZ Zorka oni nameravaju da nastave svoj protest i radikalnijim merama, ali u okviru zakona.

Sa druge strane Dalibor osporava da na placu nešto nije u redu i poziva iste da dođu i da im pokaže rezultate merenje navodne zagađenosti.

Više o ovoj temi...

U Medija centru Gradske kuće Subotica, 26. decembra 2016. godine, održana je javna prezentacija Studije procene uticaja na životnu sredinu zatečenog stanja projekta: “Skladište i plato za tretman neopasnog otpada na životnu sredinu” nosioca projekta ECO METALOLOGISTIC DOO Kelebija, iako je u samoj Studiji naveden i SZR “Dado Metal”.

No, za pohvalu je to što je ovo jedna od najbolje organizovanih prezentacija Odseka za zaštitu životne sredine i održivi razvoj na kojoj su, pored skoro svih zaposlenih u Odseku, prisustvovali i novi sekretar Sekretarijata za poljoprivredu i životnu sredinu i ekološki inspektori, kao i vlasnik Dalibor Gregorčić. Nakon prezentacije predstavnika izrađivača Studije, novosadskog Instituta za zaštitu na radu, usledila...

detaljnije
Post date: Pon, 26.12.2016 - 22:59

* dopunjen izveštaj - 26.01. u 18.04.!

Za očekivati je da se ova situacija razreši tek kada se, po dogovorima sa gradskom samoupravom, izvrši parcelizacija prostora bivše Zorke i SZR "Dado Metal" tamo nađe svoj prostor kao i mnoge druge manje preduzetničke radnje.

- Za to će biti potrebno još dosta vremena ali se bar kreće u tom pravcu. Radi se PDR za tu površinu, - rekao je gradonačelnik Jene Maglai.

Znači, danas je bio novi protest - blokada, po ko zna koji put zaoštri se situacija u Skadarlijskoj ulici, kada teški kamion sa prikolicom prođe ovom nesretnom ulicom. ( pogledati kolekciju članaka vezano za ovaj slučaj )

Po...

detaljnije
Post date: Pon, 25.01.2016 - 23:54

Današnjim susretom grupe nezadovoljnih građana Skadarlijske ulice nastavljena je priča oko problematike prolaza teških kamiona tom ulicom. Dogovoreno da kroz ulicu nedeljno teški kamioni koji odlaze do SR "Dado Metal" mogu proći dva do tri puta, odnosno maksimalno tri puta.

Više o tome od Barbare Sudarević u video prilogu.

Post date: Pon, 16.03.2015 - 14:40

U prepodnevnom razgovoru danas sa gradonačelnikom, kako je rekao Atila Kenjereš, predstavnik nezadovoljne grupe građana, dogovoreno je da je broj prolazaka teških kamiona Skararlijskom ulicom sveden na dva, nedeljno. Na taj način neće više dolaziti do blokade ulice.

Reagujući na ovu informaciji Dalibor Gregorčić, SR "Dado metal" rekao je da je to tačno i da komunalna policija evidentria svaki ulazak teškog kamiona u ulicu, tako da ne bi više trebalo biti nesporazuma po ovom pitanju.

Post date: Čet, 05.03.2015 - 10:38

Slučaj "Blokade Skadarlijske ulice" dobio je jučer i danas novi nastavak. Juče je bila blokada ulice a danas je bio govor oko iste. Svoja stanovišta viđenja problema ponovo su izneli Dalibor Gregorič koji smatra da je u diskriminatorskoj poziciji u odnosu na Atilu Kenjereša koji je jučer ponovo blokirao ulicu sa još jednim stanovnikom ulice tako da je dotičnom vlasniku SR "Dado metal" naneta šteta - nije mogao da odradi posao koji je planirao.

Dogovor sa gradonačelnikom o tome kako da se prevaziđe problem učesnici u sukobu čini se tumače drukčije.

Verovatno je u ovoj situaciji potreban zajednički dogovor sa nadležnima ali u prisustvu obe stranke da ne bi došlo do različitih verzija kako da se nastavi živeti i raditi jedan pored drugog dok se ne obezbedi novi prostor gde...

detaljnije
Post date: Uto, 03.03.2015 - 22:14
Custom Search