Sedam medalja plivača Spartak Prozivke na Zimskom prvenstvu

Pon, 20.03.2017 - 21:48 -- dejan.vukovic

Zimsko otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju, održano je od 17. do 19. marta u Beogradu na bazenu SC „11. april“. Učestvovalo je 54 plivačka kluba iz Srbije, Turske, Belorusije, Kazahstana i Makedonije. Bilo je oko 480 prijavljenih takmičara koji su se takmičili u preko 1870 individualnih disciplina i 70 štafeta.

Prvenstvo je trajalo tri dana i svaki dan se sastojao iz dva dela, prepodnevnog kada su takmičarti plivali kvalifikacione trke i poslepodnevnog terminima gde je 16 najboljih iz kvalifikacija plivali finalne trke. Plivački klub Spartak-Prozivka učestvovao je sa 5 plivača koji su ukupno osvojili 7 medalja i to  jednu zlatnu, pet srebrnih i jednu bronzanu.

Savić Novak je ostvario najzapaženije rezultate osvojivši zlatnu medalju u disciplini 50m slobodnim stilom i dve srebrne u disciplinama 100m slobodno i 50m delfin. Farkaš Balaž je uzeo srebrnu na 50m prsno dok Fermanović Borislav bio drugi na 200m prsnim stilom. Sekulović Sekul takođe je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju, ali u disciplini 50m leđno. Štafeta 4 x 200m slobodnim stilom u sastavu Savić Novak, Udicki Bojan, Sekulović Sekul i Fermanović Borislav osvojili su treće mestio i okitili se bronzanim medaljama.

Da je na prvenstvu bila jaka konkurencije govore imena naših i stranih plivača koja su učestvovala, između ostalih Lenđel Ivan, Stjepanović Velimir, Silađi Čaba, kao i osvajači olimpijskih medalja 2016. u Riju, Balandin Dmitriy i Herasimenia Aliaksandra.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search