Vaterpolisti Spartak Prozivke treći na fajnal foru

Pon, 20.03.2017 - 21:15 -- dejan.vukovic

Vaterpolsiti Spartak Prozivke sezonu su okončali na trećem mestu na fajnal foru za dopunu Prve A lige koji se proteklog vikenda održao u Bečeju. Trijumfovala je ekipa Radničkog iz Kragujevca koja je tako izborila direktan plasman u Prvu A ligu. 

Pošto su regularni deo Prve B lige grupa Sever završili na drugom mestu iza vodećeg Bečeja, vaterpolisti Spartak Prozivke izborili su učešće na fajnal foru za dopunu Prve A lige gde su se pored ove dve prvoplasirane ekipe našli i Radnički iz Kragujevca i Singidunum iz Beograda kao prve dve ekipe iz grupe jug. U polufinalnim utakmicama igrali su prvaci grupa sa drugoplasiranim ekipama iz druge grupe, te se Spartak Prozivka sastala sa VK Radnički. Subotičani nisu uspeli da iznenade apsolutnog favorita, ali su se pokazali u odličnom izdanju. Poraženi su sa 6:3. U borbi za treće mesto pobedili su ekipu Singidunuma sa 8:6 i time konačno zauzeli treće mesto.

Najbolji je bio Radnički koji je u finalu bio ubedljiv i sa 15:5 savladao ekipu Bečeja, domaćina ovog turnira. Vaterpolisti Radničkog su ovom pobedom izborili direktan plasman u Prvu A ligu dok će ekipa Bečeja igrati baraž protiv Vk Beograd za dopunu Prve A lige. 

Polufinale:

Radnički - Spartak Prozivka 6:3 (2:0,1:1,2:1,1:1)

Bazen Djordje Badža Predin. Sudije: Balažević i Petrović. Isključenja: Radnički 12, Spartak Prozivka 8.

RADNIČKI: Gavrilovi, Jang 2, Stanojčić 1,Gavrić 1, Jelača 1, Lun, Metodijev,Vulović, Bojanić,Bosić 1, Panić, Radovanović,Ćerković, Mitrović. Trener: Stevanović.

SPARTAK PROZIVKA: Uzelac, Bulajić 1,Ćurčin,Lovadinov, Horvacki,Ivošević, Vučković,Tonković 1,Lazić, Romić, Varakulja 1, Zeljković, Stojanović.Trener: Andrić. 

Utakmica za treće mesto: 

Singidunum - Spartak Prozivka 6:8 (2:1,3:3,1:2,0:2)

Bazen Djordje Badza Predin. Sudije: Anđelić i Kiš. Isključenja: Singidunum 7, Spartak Prozivka 3.

SINGIDUNUM: Ignjatović, Trtović 1, Odalović, maksimović 2, babić, Šćepanović, raduški, Veličković, Kostić, Kalezić 1, Dimić, Popović 1, Milić, Milošević 1. Trener: Tomović.

SPARTAK PROZIVKA: Uzelac, Varkulja, Bulajić 3, Ćurčin, Lavadinov 1, Horvacki, Ivošević, Vučković, Tonković, Katić 3, Ralić, Varkulja 1, Zeljković, Stojanović. Trener:Andrić

 

Custom Search