Proslava 120 godina Hemijsko tehnološke škole

Čet, 23.03.2017 - 22:26 -- dejan.vukovic

Hemijsko-tehnološka škola svečanom akademijom i proslavom obeležila je Dan škole i jubilej 120 godina postojanja školske zgrade.

Na svečanosti koja je održana u Domu učenika grad su predstavljali sekretar sekretarijata za društvene delatnosti Gradske uprave Subotica Jasmina Stevanović i član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja Nataša Aleksić. Prisutan je bio i Savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Miloš Blagojević, koji je istakao da su izdvojena sredstva da se obnovi fasada škole sa kojom će on azablistati u punom sjaju koji joj dolikuje - U ovoj školi imamo dobrih primera popularnog dualnog obrazovanja, škola ima proširene delatnosti i ostvaruje prihode. Ali ono što smo primetili je da postoji velika razlika između spoljašnjosti i unutrašnjosti škole. Unutrašnjost je opremljena, sređena. Izuzetno nam je drago da tako nešto postoji, a s druge strane presrećni smo što će jedna velika investicija doprineti da škola bude uređena i sa spoljne strane, pa da postane jedna od najlepših zgrada u Subotici.

Ispred Grada prisutnima se obratila Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za obrazovanje. - Raduje činjenica da Vlada Republike Srbije ulaže u obrazovne ustanove u Subotici. Ova srednja škola ima veliku prednost u činjenici da nakon završetka učenici mogu nastaviti školovanje na nekom od fakulteta, ali i otvorenu mogućnost za zapošljavanje, s obzirom na to da škola sarađuje sa brojnim privrednim subjektima u gradu.

Direktor škole, Nikola Matković pohvalio se odličnim rezultatima koje su ostvarili učenici njihove škole i istakao odličnu saradnju sa subotičkim privrednicima. Za primer je naveo saradnju sa firmom Kalcedonija koja je školi omogućila materijale u vrednosti od preko 2 miliona dinara. Škola se našla i na spisku 52 škole iz Srbije koja se je uz pomoć Ministarstva obrazovanja dobila pomoć od projekta iz Evropske Unije. Korisnici su  budžeta, ali isto tako uspevaju i da ostvare sopstevene prihode. 

Svečana priredba bila je obogaćena nastupom folklornih grupa, skečevima učenika škole kao i mini koncertom gostiju iz Đakova.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search