Obnovljene školske zgrade OŠ Sveti Sava

Uto, 28.03.2017 - 21:23 -- dejan.vukovic

Završena je rekonstrukcija školskih zgrada OŠ Sveti Sava kako u gradu tako i u naselju na Bikovu.

Škole je obišao Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice i Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu. U gradskoj školi promenjena je sva drvenarija na sportskoj sali i na pratećim prostorijama a nedavno je zamenjen i pod. Umesto starog parketa postavljen je nov, moderan tarafleks.

Gradonačelnik Bogdan Laban je izuzetno zadovoljan  saradnjiom sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu koji je ovaj put kroz projekat pomogao u obnovljanju fiskulturne sale u OŠ Sveti Sava:

- Ovo je vrlo značajan projekat za naš grad, u kojem pokazujemo dobru saradnju kako sa Pokrajinskom tako i sa Republičkom vladom. Ovu fiskulturnu salu učenici će moći na pravi način da koriste za obavljane fizičke aktivnosti u okviru časova, ali i na sekcijama. Velika zahvalnost ide i školskom odboru koji je učestvovao u projektu gde je primetno pravo domaćinsko poslovanje pomoć kojeg je učinjena i ušteda. Nova podloga zvana tarafleks je zamenila dotrajali parket. Vrednost  ove investicijeje 1.8 miliona dinara. Zamenjeni su kompletni prozori i vrata na fiskulturnoj sali i prostorijama oko nje sa vrednošću investicije oko 3 miliona dinara. Posebno zahvalnost dugujemo Pokrajinskom sekretarijtu za sport i omladinu koji su imali razumevanja i pomogli nam oko realizacije ovog projekta.   

 

Vladim Batez, pokrajisnki sekretar za sport i omladinu izuzetno je zadovoljan kako je okončan projekat u OŠ Sveti Sava:

- Došli smo da obiđemo da vidimo šta je urađeno preko projekta koji je odobran u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu. Lično sam više nego zadovoljan sa onim što vidim. Sredstva su utrošena namenski a koliko se vodilo računa o troškovima govori i podatak da je napravljena ušteda u odnosu na konkursnu dokumentaciju. U prethodnom periodu zamenili smo pod a sada kompletnu drvenariju a sve u cilju energetske efikasnosti i da deca imaju što bolje uslove za nastavu fizičke aktivnosti. Ovo je dobar primer gde lokalna samopurava ima transparentan i  kvalitetan odnos sa Pokrajinskim sekretarijatom. 

Pored gradske škole obnovljena je i zgrada osnovne škole na Bikovu, gde je promenjen i zamenjen azbestni krov:

- Lokalna samouprava se podjednako odnosi i prema seoskim sredinama, jer deca na selu zaslužuju iste uslove kao i deca u gradu. Izdvojili smo 2 miliona dinara da se napravi rekonstrukcija i zamena krova koja je bila od azbestnih ploča a kao takva nije bezbedna za zdravlje. A u toku je i tender za zamenu sve stolarije u školi, to nam je naredni korak. - istakao je Bogdan Laban u obilasku škole na Bikovu.      

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search