Velux donirao i ugradio prozore u prostorijama AK Spartak

Čet, 20.04.2017 - 17:28 -- dejan.vukovic

Danska kompanija VELUX, globalni lider u proizvodnji krovnih prozora, prošle godine proslavila je jubilej 75. godina od osnivanja VELUX Grupe. Tim povodom, oranizovan je konkurs na globalnom nivou za sportske klubove kojima je potrebno renoviranje klupskih prostorija, a koje imaju potrebu za krovnim prozorima. Mnogo klubova širom sveta odazvalo su se na ovaj konkurs, a među njima i AKŽ Spartak iz Subotice. Krajem prošle godine ovaj klub je izabran za jedan od retkih u Evropi kojima je obezbeđena donacija u vidu 6 VELUX krovnih prozora. Čast je pripala lokalnoj prodajnoj kompaniji VELUX Srbija, da ovu donaciju sprovede početkom ove godine kada na domaćem tržištu proslavlja svoj jubilej. 

Tamara Milovanović, direktorka VELUX Srbija d.o.o.  - Već 20 godina zadovoljstvo nam je što imamo priliku da se bavimo plemenitim i inspirativnim aktivnostima, unošenjem dnevne svetlosti i svežeg vazduha u živote ljudi. Proizvodi i tehnologije se menjaju, ali ono što će uvek ostati primarna ljudska potreba jeste upravo dovoljna količina dnevne svetlosti i svežeg vazduha u prostorijama u kojima boravimo. Atletski klub „Spartak“ iz Subotice odabran je sa željom da pošaljemo poruku svim mladim ljudima koji se bave sportom i da im poručimo da ipak postoji neko ko ceni njihov trud i zalaganje. To smo da im pokažemo danisu usamljeni da im pružimo podršku i što bolje uslove za rad. Kompanija Velux prepoznaje i ceni trud ovih mladih sportista i veterana i prepoznaje u njim istinsku želju za napredkom. Želimo da damo primer i ostalim Kompanijama da pokažemo koliko je vredno ulaganje u ove mlade ljude. 

Robert Tot, direktor JKP Stadion zahvalio se Kompaniji Velux na donaciji - Drago nam je što je kompanija VELUX odlučila da pomogne i nama olakša posao. Radi se o jednom objektu koji je prokišnjavao i  koji je tek na početku renoviranja. Velux ne samo da je donirao prozore već su iste i ugradili. Teretana, u kojoj je izvršena zamena prozora sada izgleda odlično, ima daleko više vazduha i svetlosti. Sigurni smo i da više neće prokišnjavati, sledi sređivanje prostorija i krečenje kako bi prostor bio funkcionalan.  

Član gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović pozdravio je društvenu odgovornost Kompabnije Velux. - Pred nama je još puno posla, ove prostorije treba da se srede a ono što je najvažnije je novi cilj lokalne samouprave a to je postavljanje nove atletske staze na Gradskom stadionu. Za osam meseci smo završili montažu reflektora a sada dajemo obećanje i garancije da ćemo izgraditi novu atletsku stazu. Od Atletskog Saveza Srbije dobili smo kompletan projekat. Mi smo obezbedili  građevinsku dozvolu i sada od Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport očekujemo informaciju o dodeli sredstava. Naša je želja da ta atletska staza bude plave boje sa belim linijama, kako bi i u lokal patriotskom smislu ispoštovali naše boje. Ukupna vrednost projekta je oko 60 miliona dinara koja ćemo morati obezbediti u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom i Republičkim Ministarstvom za sport i omladinu. Imamo dogovor i zato dajemo čvrstu garanciju. Čim dozvole vremenski uslovi krećemo sa realizacijom našeg cilja. 

Ispred kluba zahvalio se Laslo Karai - Izuzetno smo počastvovani sa ovom donacijom koja i što je AK Spartak prvi u zemlji koji je u okviru ovog projekta dobio pomoć. Nama će ovi prozori činiti renesasnu u klubu pošto smo se sa njima prosvetlili. Velika je stvar da jedan klub koji ima učesnike na Olimpijskim Igrama, Svetskim i Evropskim prvenstvima može da bude i deo priče jedne velike svetske Kompanije. Znamo da je velika stvar što baš na nama pokazuju društvenu odgovornost. Prepoznali su naše rezultate i oplemenili ove male klupske prostorije koje nama puno znače. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search