Obaveštenje o prekidu vodosnabdevanja usled planiranih radova na fabrici vode

Kategorija: 

Obaveštavamo građane Subotice – korisnike naših usluga, da će zbog planiranog izvođenja radova na rekonstrukciji sabirnog cevovoda na fabrici za preradu vode, u petak, 28. aprila 2017. godine, od 23,00 časa, doći do prekida vodosnabdevanja u najvećem delu grada, kao i u delu naselja Palić.

Očekuje se da će tokom subote, 29. aprila, prekid u vodosnabdevanju trajati najduže do 19,00 časova, mada postoji mogućnost da se radovi završe i ranije, ali ne pre 15,00 časova.

Prilikom rekonstrukcije sabirnog cevovoda i nakon ponovnog uspostavljanja vodosnabdevanja moguća je pojava zamućenja vode, kao i pada pritiska u vodovodnoj mreži, u trajanju od oko 90 minuta.

Obrazloženje:

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija” Subotica radi na rekonstrukciji sabirnog cevovoda na fabrici za preradu vode, a u okviru Projekta za unapređenje vodnih sistema grada Subotice.

Do završetka radova preostalo je još da se ugradi peskolov i da se novoizgrađeni cevovod priključi na filtersku stanicu, što je i razlog zbog kojeg je neophodno zaustaviti fabriku vode kao i isporuku vode krajnjim korisnicima.

Paralelno sa izvođenjem radova biće urađen i remont trafostanice na Vodozahvatu 1, pod nadzorom Elektrodistribucije Subotica, koji je zakazan za subotu, 29. april 2017. godine, od 08,00 do 13,00 časova.

Cilj je da se istovremenim sprovođenjem dve planirane aktivnosti racionalnoiskoristi vreme i da period prekida vodosnabdevanja krajnjih korisnika bude što kraći.

Realizacijom ovih aktivnosti poboljšaće se funkcionisanje vodnih sistema grada Subotice.

Custom Search