Održana IX sednica Skupštine grada

Čet, 27.04.2017 - 17:53 -- nikola.tumbas
Zvučni zapis IX sednice Skupštine grada Subotica
Zvučni zapis IX sednice Skupštine grada Subotica

Među brojnim tačkama ove sednice, prisutnim medijima najveću pažnju je privukao izbor novog direktora Art bioskopa "Lifka", iz razloga što su uslovi za kandidaturu na tu poziciju bili prethodno promenjeni, odnosno više nije bio potreban uslov filozofski fakultet da bi se moglo konkurisati. Tako da je nova direktorica, Gordana Guberinić, zadovoljila uslove konkursa i njeno imenovanje je prihvaćeno sa 39 za i 15 protiv glasova prisutnih odbornika, posle duže "prepirke" opozicije i pozicije, koju je završila Josipa Ivanković zakucavši klin u daljnju diskusiju i primedbe svojih dojučerašnjih kolega iz opozicije.

Takođe opozicija je najavila potpisivanje peticije ako se krene sa izgradnjom centra za migrate. Stav je da imamo mi dosta svojih siromašnih građana koje treba zbrinuti, a ne da se naseljavaju migranti u naš grad.

Između ostalog, Hulo Ištvan je postao novi stari direktor Gradskog muzeja.

U prilogu zvučni zapis sednice a detalj diskusije oko imenovanja direktora Art bioskopa Lifka, koji je mnogima izgledao kao "deja vu", nalazi se na tajmingu 2.39.50 - 3.12.34.

Custom Search