Avramova deca o temi Bog, čovek, zajednica

Čet, 04.05.2017 - 19:10 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Zvučni zapis tribine djeca Avramova maj 2017
Zvučni zapis tribine djeca Avramova maj 2017

U velikoj većnici Gradske kuće održan je još jedan nastavak okruglog stola "Bog i deca Avramova".

Ovog puta tema tribine bila Bog, čovek, zajednica, o kojoj su govorili domaćin protonamesnik Dragan Stokin,  načelnik okruga Dragi Vučković, koji je pozdravio skup kao i Carmine Tarallo, ispred italijanske zajednice, fra Zdenko Gruber, gvardijan Franjevačkog samostana, Hasan Skorupan, imam subotički, vlč. Mirko Štefković koji je bio pratilac gosta okruglog stola, mons. Filippo Colnaga, kao ličnog izaslanika apostolskog nuncija u R. Srbiji, rabin Isak Asiel i vlč Jožef Sakal.

Serijal tribine se nastavlja u septembru, posle letnje pauze.

U prilogu zvučni zapis tribine.

Više o ovoj temi...

U velikoj većnici Gradske kuće, u petak 13.aprila, održana je tribina Ujedinjeni u različitosti: Radujmo se darovima drugih u okviru Okruglog stola Bog i Avramova deca. Gost večeri je bio brat Rišar i Taizea.

Video i zvučni zapis tribine u prilogu.

autor većeg dela fotografija - Vedran Jegić.

Post date: Sub, 14.04.2018 - 20:31
Eliezer Papo

Večeras je u sali 1 Nove Opštine, rabin Eliezer Papo, profesor na fakultetu "Ben Gurion" u Izraelu, održao tribinu na temu: Da li je Bog duhovit? Ova tribina je bila deo ciklusa susreta „Bog i deca Avramova“ koju organizuju predstavnici tradicionalnih crkava i verskih zajednica u Subotici.

Toliko o suvim podatcima.

Znači!: - Kako čitati Stari zavet i pravilno ga razumeti ?!

Pa na hebrejskom! Jer, pravo značenje teksta se izgubi u prevodu na druge jezike kako je pokazao raspoloženi tumač starozavetnih spisa, profesor, rabin, Eliezer Papo. Onda će te možda uvideti šta u stvari piše u Bibliji gde se Bog i Mojsije prepiru oko svog deteta, "izabranog" naroda Izraela (poređenje predavača).

Zaključak po predavanju je bio da su većina bili zbunjeni, nekolicina je...

detaljnije
Post date: Sre, 14.02.2018 - 03:26

Prva u nizu tribina, u okviru okruglog stola, koja je započela 2014. g., a koja nosi ime "Bog i deca Avramova" održana je večeras u Velikoj većnici Gradske kuće sa temom - Blaženi mirotvorci.

Cilj ovog poduhvata je  jačanje dobrih međuljudskih odnosa i unapređivanje međukonfesionalnog  dialoga. Tribina je bila veoma dobro organizovana i gotovo da u većnici nije bilo mesta, što nije bio slučaj u prvom delu ovog serijala.

Iako najavljen, gradonačelnik Bogdan Laban nije bio prisutan,...

detaljnije
Post date: Uto, 17.01.2017 - 23:55
Custom Search