Davor Štefanek u finalu Evropskog Prvenstva

Sub, 06.05.2017 - 13:22 -- dejan.vukovic

Davor Štefanek izborio je nastup u finale na Evropskom Prvenstvu koje se održava u Novom Sadu. Veliki uspeh ostvario je i Kristijan Fris u kategoriji do 59 kg, koji će se takođe boriti za zlatnu medalju 

Olimpijski pobednik iz Subotice, Davor Štefanek u svojoj bogatoj kolekciji nema jedino zlatnu medalju sa Evropskog Prvenstva i sada se nalazi na korak do ostvarenja tog cilja. U prepodnevnim borbama u kategoriji do 66 kilograma ostvario je 4 ubedljive pobede. U kvalifikacijam je savladao Andreasa Vetscha sa 11:1, nakon toga u osmini finala takmičara iz Latvije, Jurkjansa sa 5:2, nakon što je vodio sa 5:0. Dominaciju je pokazao u čestvrtfinalu kada je tušem nakon samo 52 sekunde pobedio  mađara Krasnaija. U polufinalu posle velike borbe bio je bolji od belorusa, Soslana Daurova i izbori plasman u finale gde ga očekuje Artem Surkov iz Rusije.

Kristijan Fris će se u borbi za zlatnu medalju boriti protiv Ivo Serafimova iz Bugarske. 

Finalni program počinje od 19 časova u Hali Spens u Novom Sadu u subotu 6. maja. Nadamo se da će Davor imati koncentracije i snage da osvoji toliko očekivano zlato sa Evropskog Prvenstva. 

Poslednji dan Prvenstva je u nedelju 7. maja kada će na strunjaču izaći i ostali aduti Srbije, pre svih Maksimović, Nemeš i Franjković. 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search