Fudbaleri Spartaka pobedom okončali sezonu

Ned, 21.05.2017 - 20:39 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva Krv – Bačka 2:1 (2:0)

Gradski stadion. Gledalaca: oko 700. Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo). Strelci: 1:0 Ivanović u 30., 2:0 Ivanović u 45., 2:1 Ivković u 89. minutu.

Spartak Ždrepčeva krv: Ostojić (58. Dokić), Stojković, Ćalasan, Radovanović, Krefl ( 22. Bašanović), Pantić, Glavčić, Krmar (55. Medić), Ivanović, Abaz, Mudrinski.

Bačka: Jevrić (80. Župić), Mijić, Miljević, Vidović, Bajić, Švonja, Makarić, Ivković, Zečević (76. Simon), Macanović (61. Trivunović), Bizmark

Fudbaleri Spartaka pobedili su Bačku u poslednjoj utakmici Super lige i time sezonu završili na desetoj poziciji sa istim brojem bodova kao i devetoplasirani Čukarički, koji je imao bolji plasman u regularnom delu sezone. Utakmicu je obeležio Đorđe Ivanović dvostruki strelac za Spartak, ali i debi dvojice mladih igrača Spartaka, Predrag Medić i golman Ivan Dokić. Obojica su opravdala očekivanja i najavili lepu fudbalsku karijeru. 

Utakmica je bila bez reultatskog značaja pa su obe ekipe igrale otvoreno na početku susreta. Spartak je do prednosti došao nakon pola sata igre. Mladi Krmar je uposlio Abaza koji odlično šutira ka golu, loptu je na kratko odbio Jevrić ali pravo pred noge dobro postavljenom Ivanoviću koji je šalje u mrežu. Subotičani su udvostručili vodstvo u finišu prvog poluvremena, Stojković je lepo pronašao Ivanovića koji glavom loptu ponovo šalje iza leđa golmana Jevrića.      

U nastavku utakmice nije se menjao odnos snaga na terenu. Trener Černišov je 55. minutu uveo mladog Predraga Medića koji je debitovao za prvi tim. Njegovim ulaskom subotičani su zaigrali brže i stvorili nekoliko poluprilika. Ubrzo je u igru ušao još jedan debitant, golman Ivan Dokić. Domaći su imali terensku inicijativu, ali su gosti iz brzog kontranapada u 67. minutu bili blizu smanjenja rezultata. Mladi Dokić odlično je odreagovao i sačuvao svoju mrežu. Spartak je uzvratio preko Glavčića čiji šut brani golman Jevrić.   

Bačka je preuzela inicijativu u poslednjih desetak minuta, što im se isplatilo u 89. minutu kada je Ivković poslao loptu u mrežu za konačnih 2:1. Nakon utakmice publika je pozdravila igrače Spartaka koji su na rukama podizali trenera Andreja Černišova u znak zahvalnosti za uspešno vođenje tokom cele sezone. 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search