Ambulantno vozilo i oprema za Dom zdravlja

Uto, 23.05.2017 - 20:04 -- nikola.tumbas
  1. Predsednik Upravnogo odbora Arbajter Samariter Bund (ASB) Bavarska i član parlamenta pokrajne Bavarske, Hans Ulrih Pfafman uručio je danas Udruženju građana Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC) ambulantno vozilo i opremu za novoizgrađenu ambulantu u ulici Evgenija Kumičića, u Subotici. Događaju su prisustvovali menadžer grada Subotice, Zagorka Panić, i direktor Doma zdravlja, dr Mila Dujmić Bogdanović. U ime IDC, donaciju je primio izvršni direktor Miodrag Nedeljković.

Hans Ulrih Pfafman je, obraćajući se medijima, rekao da oseća da Subotica, kao i cela Srbija, pripada Evropskoj uniji, odnosno Evropi, i da ASB Bavarska želi da pomogne ovom regionu da se poveže, posebno na polju volonterskog rada. On je naglasio da se u našoj sredini oseća dobrodošlim i da je to dobar motiv za dalju saradnju.

Miodrag Nedeljković je kazao da vozilo, koje im ASB Bavarska donira, IDC stavlja na raspolaganje Domu zdravlja i da će njegovo korišćenje biti u prvom redu u svrhu boljeg funkcionisanja nove ambulante, ali i za ostale potrebe standardnog funkcionisanja Službe hitne pomoći u Subotici.

– Saradnja sa Suboticom i Domom zdravlja, koja je počela kao ideja nastala kao odgovor na migrantsku krizu, razvila se u neku vrstu prijateljstva, zajedničkog partnerskog odnosa – istakao je Nedeljković, i dodao da mu je drago što je udruženje IDC uspelo da poveže donatore iz Nemačke sa realnom situacijom i potrebama koje postoje ovde na terenu.

Zagorka Panić je, u ime gradonačelnika Bogdana Labana, gradskog menadžmenta i svoje ime, izrazila zahvalnost organizaciji ASB i udruženju IDC na donaciji kojom će se, kako je rekla, na zadovoljstvo građana Subotice poboljšati nivo zdravstvene usluge u gradu.  

Grad Subotica će, podvukla je, pomoći da novoizgrađena ambulanta u ulici Evgenija Kumičića dobije sve potrebne dozvole.

Mila Dujmić Bogdanović je navela da Dom zdravlja trenutno na raspolaganju ima deset sanitetskih vozila, da je realna potreba 15 novih i ispravnih vozila i da je ovom donacijom dobijen - sterilizator, dva inhalatora, EKG aparat, oprema za merenje pritiska i sve ostalo što je potrebno za rad ambulante.

Ukupna vrednost donacije je oko 30.000 evra.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search