Dominacija vaterpolo kluba Spartak Prozivka u Vojvodini

Uto, 30.05.2017 - 00:06 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda dve generacije vaterpolo kluba Spartak Prozivka ubedljivo su osvojili Kup Vojvodine, radi se o igračima 2000. i 2002. godišta. Na taj način igrači ove dve generacije pridružili su se svojim starijim drugovima (generacija 1998g) koji su pre nedelju dana takođe osvojili Kup Vojvodine.

Igrači do 15 godina su u polufinalu sa ubedljivih 11:1 savladali  Proleter. U finalu su se sastali sa najvećim rivalom ekipom Vojvodine. Mladi subotičani su bili veoma uverljivi i sa 14:5 (4:0,3:2,4:1,3:2) pobedili novosađane na njihovom bazenu i time zasluženo osvojili zlatne medalje i pehar namenjen pobedniku Kupa. Najraspoloženiji u finalnom meču bio je Stojanović sa 4 postignuta gola, a za njim je odmah Bedić koji je postigao 3 gola u finalu.  

Ekipu do 15 godina sačinjavali su: Zeljković, Jarić, Radaković, Ivković, Varkulja, Konatar, Tonković, Saulić, Kokai, Bedić, Stojanović M, Stojanović J, Perez De Guzman, Nedeljković i Radaković U.

U konkurenciji igrača do 17 godina nova dominacija vaterpolo kluba Spartak Prozivka. Subotičani su u polufinalu pobedili Pančevo sa 11:6 i u finalnom duelu se takođe sastali sa ekipom Vojvodine koja je na ovom takmičenmju nastupala pod imenom VK Dunav. Vaterpolisti Spartak Prozivke su opet bili uspešniji i bolji od novosađana pobedivši ih u finalnom meču sa 11:5 (2:0,3:0, 2:2,4:3). Nije bilo puno dileme oko pobednika ni u ovom finalnom sustretu. Subotičani su posle druge četvrtine imali prednost od 5:0 i već tada nagovestili da će pobednički pehar završiti u njihovim rukama. U finalnom susretu izuzetno je bio raspoložen Čongor Varkulja koji je postigao pet golova.   

Ekipu igrača do 17 godina sačinjavali su: Zeljković, Varkulja Č, Jarić, Ćurčin, Varkulja V, Horvacki A, Goločorbin, Vučković, Horvacki S, Katić, Tonković, Pejčić, Radičev, Vekonj i Konatar

Autor teksta: 
Custom Search