Obezbeđena sredstva za klimatizaciju Hale sportova

Pet, 09.06.2017 - 17:46 -- dejan.vukovic

Gradonačelnik Bogdan Laban najavio je nova velika ulaganja u sportsku infrastrukturu Subotice. Nakon Gradskog stadiona gde su napokon zasijali reflektori i dogovorena rekosntrukcija atletske staze na red je došla Hala sportova gde će se rešiti dugogodišnji problem, klimatizacija. 

Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu je napomenu da je izdvojeno 20 miliona dinara za rešavanje ovog problema koji bi doprineo puno bolje uslove u Hali uz mogućnost organizovanja niza novih takmičenja i u letnjim mesecima. 

Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, pojasnio je odakle su pristigla sredstva: - Vlada Republike Srbije je, pored već brojnih stvari oko kojih nam pomaže, „Y“ kraka, Narodnog pozorišta i Palića odvojila 20 miliona dinara za rešenje jednog od višedecenijskih problema – klimatizacije Hale sportova. Sredstva su već prebačena u naš budžet, počinjemo proces odabira najpovoljnijeg izvođača, a očekujemo kraj radova u ovoj građevinskoj sezoni. Rešili smo već mnoge probleme vezane za sportsku infraksturu, a sve zajedno to već premašuje milion evra. Pored Hale rešićemo i sportske terene na Paliću kojih se mi, malo stariji, sa nostalgijom sećamo pošto smo se tamo rekreirali i družili, na terenima nekadašnjeg Omladinskog centra. Zboog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa ti tereni su bili ruglo. Učinili smo sve što je bilo u našoj moći da taj problem rešimo, uspeli smo u tome, te nam sada preostaje da terene uredimo i damo našim sugrađanima na korišćenje.

Oko klimatizacije u Hali najviše je pomogao Davor Štefanek i njegovi odlični rezultati, pošto je dogovor postignut na prijemu osvajača medalja sa Prvenstva Evrope u rvanju kod tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića - Iznenađen sam kako je obećanje u rekordnom roku realizovano. Nadam se da će sada u gradu sve takođe biti tako brzo i da će uskoro proraditi klimatizacija. Naredne godine će RK Spartak biti domaćin Prvenstva Evrope za kadete ili juniore, a sa klimatizacijom ćemo ovom poslu moći da odgovorimo mnogo bolje nego prošli put kada je organizacija bila odlična, sa jednom jedinom zamerkom oko klimatizacije Hale.  Nije bilo prijatno pre nekoliko godina kada su ljudi ležali na travi ispred Hale sportova, pokušavajući malo da se ohlade. Naravno, biće ovo značajna pomoć ne samo za rvanje, nego ceo subotički sport. 

Sreten Damnjanović, trener reprezentacije Srbije i rvačkog kluba Spartak istakao je sve bolje uslove za rad sportista u Subotici. - Moram u ime sportista da se zahvalim gradonačelniku Labanu, kao i Nemanji Simoviću, da nam stvaraju dobre uslove za vrhunske rezultate. Tu pre svega mislim na rvanje, ali je dobra klima i za ostale sportove. Do sada smo osvojili 36 medaljha sa velikih takmičenja (olimpijskih, Svetskih i Evropskih) što rvački klub Spartak čini najboljim na svetu. Nećemo stati na ovoj brojci medalja. Za Davora već svi znamo, on je postigao nešto nedostižno, ali to ne znači da, uz njegovu pomoć, nećemo stvarati nove šampione. kao i svake godine jurišamo i na ekipnu titulu prvaka Srbije i milsim da ćemo ove godine ponovo biti šampioni. - zaključio je Sreten Damnjanović.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search