Fudbaleri Spartaka započeli sa pripremama

Sre, 14.06.2017 - 21:50 -- dejan.vukovic

Fudbaleri Spartaka su danas zvanično započeli sa pripremama za novu sezonu. Klub se pohvalio izuzetnom činjenicom da je na prvoj prozivci bilo čak pedeset posto igrača iz sopstvenog pogona.  

Predsednik kluba Dragan Simović izneo je ambicije kluba - Započeli smo sa pripremama za novu sezonu sa novim stručnim štabom na čelu sa Veselinovićem kojije nedavno bio i promovisan. Od igrača za sada nema nekih velikih promena, sa nama su skoro svi koji su završili prošlu sezonu a pridružili su nam se i momci iz omladinskog pogona i oni koji su bili n apozajmicama u drugim klubovima. Osvrnuo bih se na prošlu sezonu, koja je po nama n akraju ipak bila uspešna, pošto su Černišov i Kruščić imali mlad sastav a plej of im je izostao za jedan gol ili bod. Sada nas čeka novi posao. Spartak je kao i svake godine primoran da proda neke igrače za razumnu cenu i da dovede mlade perspektivne fudbalere koji će stasati u našem klubu. Biramo trenere stvaraoce, ljude koji su predani poslu i žele i znaju da stvaraju igrače. Okrećemo se novoj sezoni sa sličnim željama i motivima kao i u prošloj a to je da budemo stabilan Superligaš i da pokušamo da izborimo mesto u plej ofu, ukoliko nam to ne uspe nećemo biti nezadovoljni već samo manje zadovoljni. Jedino sa čime bi bili nezadovoljni je borba za opstanak. 

Više o samim pripremama rekao je novi šef struke, Aleksandar Veselinović - Do kraja nedelje odradićemo potrebna testiranja da bi nakon toga počeli sa dva treninga dnevno. Na Zlatibor se selimo 26. juna a povratak je planiran za 9. jul dve nedelje pred početak nove sezone. Odigraćemo jednu prijateljsku utakmicu pre odlaska na Zlatibor a tamo ćemo imati još šest mečeva. Po povratku odigraćemo još dve utakmice što bi ukupno bilo devet pripremnih mečeva pred početak nove sezone. 

Sportski direktor Ljubiša Dunđerski je naglasio da je na današnjoj prozivci  34 igrača i 3 golmana od kojih je čak pedeset posto igrača iz omladinskog pogona. -  Jako sam zadovoljan zbog podatka da je ovako veliki broj igrača iz sopstvenog pogona, što moramo priznati da je jako lep detalj. Imamo na probi i dva igrača iz Japana od kojih je jedan izuzetno interesantan za nas i jako smo blizu dogovora. Spartak je klub koji će pre svega da pogleda svoje dvorište, igrače iz omladinskog pogona i one koji su bili na pozajmicama u trećoj ligi Srbije i na osnovu toga ćemo dovoditi samo pojačanja a ne igrače koji neće igrati. Znamo pozicije na kojima nam trebaju igrači i radimo na tome.

Klub je napustio Marko Anđić kome je istekao ugovor, Aljaž Krefl koji se vratio u Olimpiju i Vladimir Jovović koji je član Crvene Zvezde i u Spartaku je bio na pozajmici. Nedostajao je jedino Nemanja Glavčić koji je bio sa reprezentacijom i u dogovoru sa novim trenerom dobio je odmor do ponedeljka. U reprezentaciji U 20 bili su i golman Ostojić i Ćalasan međutim oni su izrazili želju da se pojave na prozivci i počnu da rade sa novim, šefom od prvog dana. 

Trenutno od igrača Spartaka najinteresantniji za odlazak su Đorđe Ivanović, Ognjen Mudrinski, Miloš Ostojić i Aranđel Stojković, ali po rečima sportskog direktora klub će igrače da pusti samo uz povoljnu cenu i ukoliko dogovor bude odgovarao pre svega igračima.  

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search