Umjetnička zbirka subotičkog franjevačkog samostana

Sre, 14.06.2017 - 21:07 -- nikola.tumbas
Otvorenje umetničke izložbe franjevačkog samostana
Otvorenje umetničke izložbe franjevačkog samostana

Povodom 300. obljetnice franjevačke rezidencije sv.Mihovila u našem gradu danas je otvorena izložba "Umjetnička zbirka subotičkog franjevačkog samostana".

Viže o tome u prilogu koji je emitovan uživo iz prostorija samostana.

Više o ovoj temi...

Ovo je nastavak priče o sleganju tla oko Franjevačke crkve koje ugrožava stabilnost levog tornja. U prilogu su detalji povećih pukotina na zidovima crkve i rozeti na balkonu crkve.

Post date: Uto, 16.05.2017 - 10:37

Na press konferenciji danas je predstaljen program dešavanja povodom 300. obljetnice franjevačke rezidencije sv.Mihovila u našem gradu.

O temi su govorili Katarina Čeliković, Bela Tonković, Žužana  Pap Korhec i gvardijan franjevačkog samostana Zdenko Gruber.

Na fotografijama se može pročitati progam manifestacije koja počinje 18.maja sa predavanje m o restauracijama slika u manastiru - Žužana Pap Korhec pa do 3.oktobra kada će se održati sve ta misa i obred preminuća sv.Franje.

Na potsećanje novinara na stari problem sa sleganjem levog tornja franjevačke crkve, gvardijan je otvoreno govorio o problemu koje imaju sa susedom, koji je nastao pri izgradnji hotela Gloria, i koji do dan danas nije rešen.

O tome, posle press konferencije gvardijan na licu mesta...

detaljnije
Post date: Pon, 15.05.2017 - 22:44
Custom Search