Međunarodni susret old tajmer vozila

Čet, 29.06.2017 - 22:22 -- dejan.vukovic

Tradicionalni Međunarodni susreti old tajmer vozila po 19 put će se održati u Subotici od 30.06 do 02.07. u organizaciji Udruženja ljubitelja starih vozila "OLD TIMER" Subotica. 

Ove godine susreti nose naziv "Salaši na severu Bačke". Više o Udruženju izneo je Risto Radulović - Radimo na unapređenju turizma grada Subotice ali i Vojvodine,  a sve u okviru očuvanja starih motornih vozila i motora. Ove godine susreti će se održati u Subotici, Tavankutu i na Ergeli Kelebija. Samo udruženje radi 20 godina i to na način da skupljamo stara motorna vozila koje restauriramo i njih pokazujemo u našem gradu i van okvira granice Srbije. Ove godine očekujemo oko 120 vozila i motora. Pomoć u saradnji imamo u gradu Subotici koji su tu uvek da pomognu, a ove godine su tu Vudom Auto, Norma Grupa po prvi put i jop nekoliko naših prijatelja kao što su Adam Šped, Iva Šped, Varner, Lizard koji podržavaju ono što radimo. Mislimo da je ovo odličan vid razvoja turizma jer našim inostarnim gostima pokazujemo znamenitosti Subotice i okoline.  

Igor Jovanović, izneo je program 19 susreta   - U petak 30. juna je prvi dan susreta kada od 16 časova dočekujemo goste u Domu učenika Srednjih škola. Nakon toga je podela startnih brojeva a veče završavamo sa tamburašima. Subota je najsadržajniji dan. Od 8:30 pravimo kolonu i odlazimo u Tavankut. Stajemo kod gospodina Barakovića koji ima kolekciju starih poljoprivrednim mašina i traktora. Odlazimo na salađ Balažević gde će biti kulturno umetnički program i ručak sa bačkim specijalitetima. Poslepodne na Trgu ispred Gradske kuće je tradicionalna izložba vozila od 17:30 do 20:00 časova. Veče završavamo sa svečanom večerom koja će bitio rganizovana u hotelu Galleria. Treći dan susreta u nedelju 2. jula od 7:30 časova biće organizovana berza polovnih delova u Domu učenika srednjih škola gde građani mogu doneti i ponuditi svoje delove od starih vozila našim gostima. Od 10:30 se upućujemo na Ergelu Kelebija gde se upoznajemo sa ergelom a organizovana je i vožnja fijakerima po Kelebijskoj šumi. Tu će biti organizovan i ručak za naše goste a u 15:00 časova je ispraćaj i završetak manifestacije. 

Risto Radulović je izneo probleme koje ima Udruženje ljubitelja starih vozila "Old Tajmer" - Imamo problem sa registracijom vozila, pošto su ona stara sa velikom kubikažom te vlasnici zbog velike cene ne mogu da ih registruju. Mi ta vozila koristimo samo leti a to su velike cifre za ova vozila. Tako da ima puno njih koji imaju više starih vozila, ali registruju samo jedno ili ni jedno. Posedujemo oko 120 vozila završenih i spremnih za izložbu koja su tehnički ispravna, ali nažalost to ne znači i da su registrovana. Imamo 60 vozila koja su u radu i oko 40 koja se pripremaju za rad tj rekonstrukciju. Udruženje Old Tajmer iz Subotice ima najviše starih vozila u Srbiji a verujem i u celoj bivšoj Jugoslaviji kao jedno Udruženje. Međutim, mi ne možemo da ih iznesemo i pokažemo jer nisu registrovana. Radimo na ovom problemu, osnovali smo savez klubova i podneli predlog Skupštini za rešavanje problema kao što je to urađeno u zemljama Evropske Unije. Da registrujemo vozila sa jednom tablicom za više motornih vozila kako bi ljudi mogli da prikažu svoja vozila a ne da stoje po garažama.  

 Na kraju konferencije za štampu rečeno je da je u pripremi monografija povodom 20 godina postojanja Udruženja koja bi u septembru na svečanoj proslavi trebala da bude i zvanično predstavljena. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search