Vaterpolo klub Spartak Prozivka nastavlja sa uspešnim rezultatima

Čet, 29.06.2017 - 01:04 -- dejan.vukovic

Vaterpolo klub Spartak Prozivka u proteklih mesec dana je zabeležio niz odličnih rezultata sa svojim mlađim kategorijama. Klub svake godine napravi iskorak više i polako postaje glavni centar u Vojvodini za mlađe selekcije a sve bolje rezultate ostvaruju i na nivou Srbije. 

Prvi put u istoriji subotičkog vaterpola klub je nastupao sa devojčicama na Prvenstvu države. Mlade subotičanke su osvojile četvrto mesto pobedivši Šabac sa 16:4, a u zadnjem petom kolu im je izmakla bronzana medalja pošto su sa 7:5 poražene od na kraju trećeplasirane Palilule. Novi prvak je Crvena Zvezda dok  je drugo mesto zauzela Vojvodina. 

U ovom momentu rezultati u ženskoj konkurenciji nisu prioritet pošto u klubu sada rade na omasovljavanju i podizanju kvaliteta sa devojčicama. Međutim, u muškoj konkurenciji naporan rad poslednjih giodina daje odlične rezultate.

Selekcija do 19 godina osvojila je četvrto mesto u držćavi iza Partizana, Radničkog i Beograda, iako u svojim redovima imaju veliki broj mlađih igrača od konkurencije. U konkurenciji do 17 godina (2000 godište) ekipa se plasirala na finalni turnir koji će se održati u Kragujevcu pošto su na polufinalnom turniru savladali sve svoje rivale. 2002 godište se plasiralo u polufinale koje će biti održano u Kruševcu a najmlađi su takože obezbedili plasman na polufinalni turnir u Novi Sad.   

Rezultate i rad u klubu prepoznale su i mnoge selekcije van nađe države. Klub je ugostio ekipu iz Vašingtona DC (Amerika) i sa njima odradili zajednički trening. Uskoro će ugostiti i reprezentacije Kanade i Rusije na pripremama a očekuje se i dolazak selekcije Južnoafričke Republike sa kojima će vaterpolisti Spartak Prozivke odigrati prijateljsku utakmicu koja postaje tradicionalna pošto su južnoafrikanci česti gosti subotičana.  

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search