Poseta predsednika Rotary Internationala Subotici i Paliću

Uto, 04.07.2017 - 16:41 -- dejan.vukovic

 "Cilj svetske organizacije rotarijanaca je da ove godine svaki njen član posadi bar po jedno drvo", izjavio njen predsednik Ian Rizli prilikom posete Paliću, gde je imao priliku da se uveri da je u "biseru panonske ravnice" taj cilj već sproveden u delo.

Obilaskom aleje drveća koje su zasadili članovi Rotari kluba sa Palića, predsednik svetske organizacije "Rotari Internacional" Ian Rizli otpočeo je posetu Srbiji čiji je cilj da podstakne zaštitu prirode.

- Glavni cilj Rotari Internacionala u ovoj godini, u kojoj sam ja njen predsednik, je da podstaknemo razmišljanje i brigu o zaštiti životne sredine, pa smo planirali da svaki naš član za to vreme posadi bar po jedno drvo - rekao je Rizli.

U Srbiji postoje 64 rotari kluba sa 1.200 članova. Ova organizacija do sada je pomogla u opremanju mnogih škola i zdravstvenih ustanova, a planira da sa takvim akcijama nastavi i ubuduće. - Pored toga što ćemo pratiti njegove instrukcije u vezi sa zaštitom životne sredine, u našem Distriktu za Srbiju i Crnu Goru dodatno ćemo se baviti podrškom obrazovanju, mladima, učenicima i studentima - izjavio je Branislav Ranđelović, predsednik Rotari Distrikta 2483 (Srbija i Crna Gora).

Toni Bedalov, predsednik Rotari kluba Palić, izrazio je zadovoljstvo što su rotarijanci iz Subotice i sa Palića pokazali da prednjače u zaštiti životne sredine, a najavio je da planiraju da i na druge načine pomažu ljudima. - U skladu sa ovogodišnjim motom "Rotari – menjamo ljudima živote na bolje", i ove 2017. planirali smo dve velike akcije: stipendiranje četiri studenta i podelu novogodišnjih paketića za 20 siromašnih porodica na Paliću - kaže Toni Bedalov, predsednik Rotari kluba Palić.

Na Velikoj terasi na Paliću održan je sastanak rotari klubova iz Subotice, Sombora, Kikinde, Kule, Sente i sa Palića, a predsednik "Rotari Internacionala" Ian Rizli sastaće se sa rotarijancima i u Beogradu. Sastanku je prisustvovao i načelnik Severnobačkog okruga Dragi Vučković koji je upoznao visokog gosta sa privrednim kretanjima u Subotici i okrugu i naveo značajnu ulogu rotarijanaca u pomaganju poplavljenim područjima Srbije pre nekoliko godina.

izvor: RTV

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search