Vaterpolisti Spartak Prozivke vicešampioni Srbije

Ned, 09.07.2017 - 12:22 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda u Subotici na bazenu SRC Prozivka održan je finalni turnir prvenstva Srbije za igrače 2002 godišta na kojem su vaterpolisti Spartak Prozivke osvojili drugo mesto i time postali vicešampioni Srbije. 

Na finalni turnir plasirale su se četiri ekipe, Partizan, Taš, Crvena Zvezda i Spartak Prozivka. Odigrana su tri kola u kojem se svaka ekipa sastala sa svim učesnicima finalnog turnira. Izdvopjili su se Partizan i Spartak Prozivka koji su u prva dva kola pobedili svoje rivale i u direktnom susretu u poslednjem meču turnira u međusobnom susretu odlučivali o novom prvaku. 

Utakmica između Spartak Prozivke i Partizana privukla je veliki broj ljubitelja vaterpola, te je meč odigran u odličnoj sportskoj atmosferi sa velikom podrškom za obe ekipe. Uzbuđenja nisu izostala ni u bazenu, obe ekipe su u meč ušle silno motivisane sa velikom željom da osvoje pobednički pehar. Partizan je želeo da se iskupi za poraz koji su doživeli Novom Sadu a mladi subotičani da potvrde dobre igre i da sa trona skinu crno-bele. Spartak Prozivka je dobro otvorila utakmicu. Uz veliku podršku sa tribina subotičani su imali prednost prednost od jednog gola a do preokreta Partizan je došao sredinom treće deonice kada su sa dva gola u nizu preokrenuli na 5:4. Ubrzo su beograđani stekli i dva gola viška, međutim domaćini se ni tada nisu predavali. Hrabro su momci trenera Nemanje Andrića igrali do samoga kraja, međutim ovaj put slavio je Partizan sa 9:7. Vaterpolistima Spartak Prozivke za utehu ostaje činjenica da se po prikazanoj igri nalaze u samom vrhu vaterpoloa u Srbiji. Bolji od njih su u ovoj godini jedino višestruki prvaci Srbije. Treće mesto pripalo je ekipi Crvene Zvezde a četvrti je bio Taš.  

Vaterpolo klub Spartak Prozivka (2002 godište), vicešampion Srbije, je nastupio u sledećem sastavu: Zeljković, Sabo B., Radaković, Ivković, Varkulja, Konatar, Tonković, Saulić, Kokai, Bedić, Stojanović M, Stojanović J, Perez De Guzman, Nedeljković i Dukić.  Trener: Nemanja Andrić

 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search