Plivači Spartaka ekipno treći na prvenstvu Vojvodine

Ned, 16.07.2017 - 23:29 -- dejan.vukovic

Plivački savez Vojvodine je u petak 14. jula u Subotici bio organizator Letnjeg prvenstva Vojvodine u plivanju za pionire, čiji je tehnički realizator bio Plivački klub Spartak.

Na Letnjem prvenstvu bilo je oko 120 plivača iz 19 vojvođanskih klubova uzrasta 10 do 12 godina. U ekipnom plasmanu Spartak je zauzeo treće mesto, dok je po broju osvojenih zlatnih medalja, ukupno 6, zauzeo prvo mesto. Najuspešnija takmičarka prvenstva je Romić Vanja, koja je osvojila pet zlatnih medalja (od mogućih pet nastupa na takmičenju).

Osvajači medalja u pojedinačnoj konkurenciji:

Devojčice

  • Romić Vanja, četiri zlatne medalje u disciplinama 200 i 400 kraul i 100 i 200 prsno.
  • Kovač Monika, zlatna u disciplini 200 mešovito i dve srebrne u disciplinama 100 prsno i 100 delfin.
  • Kuti Lili, srebrna medalja u disciplini 100 leđno i bronzana medalja na 200 leđno.

Dečaci:

  • Dulić Danilo, srebrna na 50 kraul, bronzana na 200 kraul
  • Barši Marko, srebrna na 200 kraul, bronzana na 400 kraul.

U konkurenciji štafeta, u disciplini 4×50 mešovito, zlatnu medalju osvojila je ženska štafeta u sastavu Kuti Lili, Romić Vanja,Kovač Monika i Babić Taša. Treba istaći i rezultat Knežević Luke koji je osvojio dva četvrta mesta u disciplinama 100 delfin i 400 kraul, i jedno peto mesto u disciplini 200 kraul.

Pionirska ekipa Spartaka osvojila je ekipno treće mesto u sastavu: Barši Marko, Zavišić Filip, Dulić Danilo, Knežević Luka, Matković Srđan, Romić Vanja, Kovač Monika, Babić Taša, Pivarčik Tamara, Milodanović Katarina, Kuti Lili i Keseić Petra. zauzela je treće mesto.

Dodatni motiv mladim plivačima Spartaka je predstavljalo prisustvo Andreja Barne koji se u Subotici priprema za nastupajuće Svetsko prvenstvo koje će se održati u Budimpešti.  

 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search