Završeno Evropsko Univerzitetsko prvenstvo u veslanju

Ned, 16.07.2017 - 22:20 -- dejan.vukovic

Svečanom dodelom medalja završeno je Evropsko Univerzitetsko prvenstvo u veslanju koje se protekla četiri dana održavalo na Palićkom jezeru. Kako se to i očekivalo najviše uspeha su imali veslači iz Engleske gde je ovaj sport izuzetno razvijeno među studentima. 

Najviše pažnje privukle su trke osmeraca u kojima su u obe konkurencije trijumfovale posade Univerziteta Oxford Brooks iz Engleske. Pored medalja najboljima u trci osmeraca pripao je i pehar koji će krasiti vitrine Univerziteta. Pored veslača iz Engleske,uspešni su bili i takmičari iz Nemačke i Poljske, nažalost veslači iz Srbije nisu uspeli da se domognu neke od medalja.    

Subotica se još jednom pokazala kao odličan domaćin i organizator velikog takmičenja. Tehničku organizaciju odlično su uradili članovi veslačkog kluba Palić koji su dobro pripremili stazu. Zvaničnici Evropskog Univerzitetskog sporta imali su samo reči hvale te su posebno priznanje dodeli lokalnoj samoupravi, resoru za sport koji je u ime Grada primio Nemanja Simović.  

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search