Otvoreno juniorsko prvenstvo Vojvodine u plivanju

Pon, 17.07.2017 - 23:51 -- dejan.vukovic

Otvoreno juniorsko prvenstvo Vojvodine u plivanju održano je na Gradskom bazenu u Subotici u tehničkoj organizaciji plivačkog kluba Spartak. Na današnjem prvenstvu učestvovalo je skoro 300 plivača u raznim kategorijama a pre samo dva dana na istom mestu je održano i prvenstvo za pionire u konkurenciji 120 plivača. 

Prisutan je bio i predsednik plivačkog saveza Srbije, gospodin Boris Drobac koji je posmatrao formu takmičara – Zadovoljan sam organizacijom takmičenja i naravno učešćem pošto se takmiči skoro 300 plivača i plivačica danas na ovom bazenu. Zadovoljni smo sa stanjem u vojvođanskom plivanju, pošto je prvenstvo otvoreno ima dosta takmičara i iz klubova van teritorije Vojvodine što dodatno pojačava kvalitet.

Najbolje plivače Srbije u narednom periodu očekuje niz velikih takmičenja. Boris Drobac se osvrnuo i na njihove nastupe – Najvažnije takmičenje nam je Svetsko prvenstvo koje je upravo počelo u Budimpešti sa plivačkim maratonima. Srbiju u tim disciplinama predstavljaju troje takmičara, Tamaš Farkaš, Bence Balzam i Jelena Jačanski, svo troje sa teritorije Vojvodine. Za par dana tačnije 23. jula počinje bazensko takmičenje u kojem Srbija ima devet predstavnika. Nadam se uspesima, ličnim rekordima i plasmanima u polufinala i finala. Mislim da je to u ovom trenutku maksimum za nas na Svetskom prvenstvu. Pored toga imamo i svetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Indijanapolisu (USA), gde najviše očekujemo od pančevke Anje Crevar koja bi po ovogodišnjim rezultatima mogla i do medalje. Treće veliko takmičenje je EYOF (Olimpijada mladih) koje se održava u Đeru u Mađarskoj od 22. - 30. jula. Tu će nastupiti respektabilna ekipa sastavlčjena od takmičara koja tek treba da predstavlja Srbiju u narednom periodu.-  

Predsednik plivačkog saveza Vojvodine, Aleksandar Rosić zadovoljan je uslovima na Gradskom bazenu u Dudovoj šumi. – Prvenstvo Vojvodine je otvorenog tipa i ima nameru da se pred nacionalno prvenstvo koje je za dva vikenda proveri forma takmičara. Drago nam je da na ovom takmičenju imamo i nekoliko klubova iz Beograda, Banja Luke i Crne Gore. Unazad nekoliko godina grad Subotica je veoma dobar domaćin i dobar organizator takmičenja. Cilj nam je da u budućnosti ovaj otvoreni bazen kao i novoigrađeni zatvoreni bazen i grad Subotica postanu jedan od vodećih centara u plivanju ne samo u Vojvodini već i u celoj državi. Danas je bilo oko 300 plivača a u petak kada su se takmičili mlađi oko 120. to je i jedini problem jer je na zimskom prvenstvu bilo oko 200 takmičara više nego na ovom. Međutim takva je godina, mnogi su na godišnjem odmoru, ali se nadam da ćemo boljom organizacijom sistema takmičenja uspeti da omasovimo ova prvenstva što je i prevashodni cilj plivačkog saveza Vojvodine, kako bi mladi takmičari stekli svoja prva iskustva n avećim takmičenjima.

Uskoro više o rezultatima takmičara iz Subotice 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search