Započeo 15 Euro Carp Kup

Sre, 19.07.2017 - 23:50 -- dejan.vukovic

Na Tresetištu je danas otvoren 15. po redu Euro Carp Cup takmičenje ribolovaca u lovu na šarane u neprekidnom pecanju u trajanju od 100 sati.

Učestvuje 18 odličnih ekipa tako da je ove godine konkurencija izuzetno jaka. Pored ekiopa iz Srbije ima učesnika iz Hrvatske, Mađarska i Rumunije. Više o samom takmičenju izneo je Zoran Eraković potpredsednik društva "Šaran" sa Tresetišta - Ovo je međunarodno takmičenje na kojem učestvuju i ekipe iz inostranstva. Takmičenje traje 100 sati sistemom uhvati ribu, slikaj poljubi i vrati nazad radi budućnosti ostalih generacija. Takmičenje se odvija na 18 punktova koji su raspoređeni u tri sektora i svaki ima svog pobednika. Na kraju se proglašava i generalni pobednik Euro Card Kupa. Ovo je petnaesto izdanje ovog Kupa i mislim da smo ga ove godine najbolje organizovali, zahvaljujući pomoći generalnog sponzora firme "Gebi" iz Čantavira, lokalne samouprave i Sportskog saveza grada Subotice. Tu su i ostali sponzori koji su prepoznali ono što radimo i dali nam podršku.

Pošto takmičenje traje 100 sati subotičani imaju priliku da dođu na Tresetište i posmatraju ove vrhunske pecaroše kako love šarane. Po rečima gospodina Zorana Erakovića u Subotici ima puno ljubitelja ribolova koji godinama dolaze na Tresetište i posmatraju ovo takmičenje. Svi takmičari ističu odličnu organizaciju i uslove na Tresetištu koje nema ni jedno ovakvo takmičenje u Srbiji. Jedinstveni su u oceni da je konkurencija izuzetno jaka i sa nestrpljenjem su očekivali prvo zabacivanje udica u jezero.  

 Kup se završava u nedelju 23. jula u 14 časova kada će biti poznat novi prvak i dobitnik velikog prelaznog pehara.  

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search