Renovirani košarkaški teren dobio ime po Nikoli Kaliniću

Čet, 20.07.2017 - 00:48 -- dejan.vukovic

Subotica je bogatija za još jedan košarkaški teren koji se nalazi na kraju šetališta u subotičkom naselju "Prozivka". Ovaj sportski objekat je renovirala Kompanija "Mozzart" u okviru akcije "Sto terena za jednu igru". Teren je poneo ime po našem sugrađaninu Nikoli Kaliniću, nekadašnjem igraču Spartaka, koji se proslavio igrama u reprezentaciji kao i u Fenerbahčeu sa kojim je postao prvak Evrope.  

Teren je svečano otvorio Nikola Kalinić koji se trenutno nalazi u Subotici pred početak priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će se održati od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Nikola Kalinić je pozdravio akciju Mozzarta i zahvalio se svima koji su doprineli da se ovaj teren renovira  - Ovo je sjajna akcija i zahvalan sam Kompaniji „Mozzart“ i svima koji su učestvovali u ovom projektu. Ovo je prilika da svi zajedno napravimo što više terena, a samim tim da donesemo mogućnosti deci da se bave sportom. Pa, ako neko zagrize za košarku, onda neka ima sve potrebne uslove. Teren lepo izgleda, počastvovan sam što nosi ime po meni. Istina, ovo nisu tereni na kojima sam ja počinjao. Moji počeci su vezani za naselje Aleksandrovo, i taj teren je počeo da se sređuje, očekujem da se po dogovoru sa gradskim vlastima još presvuče sa tartan podlogom. Lepo je kada igraš u velikim halama pred punim gledalištem, ali svi prvo počinju upravo na ovakvim mestima. 

Ispred Kompanije "Mozzart" obratio se Dejan Kosanović, direktor marketinga - Zadovoljstvo nam je što smo obnovili i otvorili 43 košarkaši teren u nizu. Pogotovo sada pred početak Prvenstva Evrope, koji verujem da će dati podstrek Kaliniću, pred okupljanje reprezentacije. Akciju nastavljamo i dalje jer smo shvatili značaj, da su veliki košarkaški majstori počeli upravo na ovako malim terenima. Očekujemo da i ovde stasaju novi asove, a takođe, prepoznali smo i značaj društvene odgovornosti i bavljenja sportom.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search