Verušićani, sami svoji majstori

Pon, 07.08.2017 - 20:56 -- nikola.tumbas
Kako smo oslikale autobusku stanicu!
Kako smo oslikale autobusku stanicu!

Dugi niz godina jedna autobuska stanica stoji tik uz ogradu imanja Ivana Šarčevića, a i sa razlogom, on i meštani Verušića su je tamo sagradili, bice tome skoro četrdeset godina.

Ali tek kada su je devojke i devojčice iz sela ocrtale iznutra, kako kada su se nekad ambetuši oslikavali, zapala je za oko jednom od putnika na autobuskoj liniji ka gradu, koji je onda skrenuo pažnju medijima, i onda Bilja zove i idemo da to zabeležimo...

Svojevremeno Ivan Šarčević je sa svojim šogorom Jakovom i meštanima sagradio ovaj objekat koji služio uglavnom komšijama i deci iz ove mesne zajednice da bi išli u školu i do grada. Jedna "kućica" koja je odolela zubu vremena štiteći putnike dok su čekali autobus za grad.

Ovog puta ženska ekipa koja je sada po četvrti put oslikala već ovu stanicu nije mogla ostati neprimećena. Pogledajte prilog o tome ovde  na FB linku @suboticaLIVE:

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154853168263061/

Na grupnoj slici, poslednja u nizu,  s leva na desno:

Marijana Vidaković Hadnađ, Valentina Ribić, Jelena Bajić vođa operacije "Kornjača", Anastazija Bošnjak Kovač, Vesna Milanković,  Kristina Bajić i Ivan Šarčević.

 

Custom Search