Komunisti: Tito ponovo u Mini Jugoslaviji

Kategorija: 
Izvor: 

Pre dve godine sa prostora IV Mini Jugoslavije ukradena je bista Josipa Broza Tita, rad u bronzi koji nam je poklonio akademski vajar Sava Halugin.

Našim udruženjima obratio se vajar Franjo Mačković iz Palića da bi on bio voljan da izradi statuu Josipa Broza Tita od betona, repliku rada Antuna Augustinčića iz Kumrovca. Da bismo mu to omogućili, ustupili smo mu umanjenu repliku te statue i u proteklih mesec dana Franjo Mačković je izradio kalup za izlivanje od gipsa, na čemu mu najtoplije zahvaljujemo.

Na prostoru IV Mini Jugoslavije, od 14. avgusta do 24. avgusta 2017. godine održaće se kamp mladih uz održavanje pratećih radionica, u kojem učestvuju omladinci iz osam zemalja. Od  14. do 19. avgusta svakog dana od 9.00 do 20.00 sati bi se radilo postepeno izlivanje pomenute statue Josipa Broza Tita, pa mi pozivamo građane Subotice, bivše učesnike omladinskih radnih akcija i simpatizere IV Mini Jugoslavije da sa vajarem F. Mačkovićem i mladima iz kampa učestvujemo na izradi statue.

Tako će Tito ponovo stanovati u IV Mini Jugoslaviji, jer ne može biti Jugoslavije bez Tita i obrnuto. Hvala svima koji će doći i svojim radom obogatiti prostor IV Mini Jugoslavije.

Custom Search