Šumski performans

Pon, 14.08.2017 - 15:10 -- darko.kovacevic

Avgust, Dudova šuma, performans, druženje, muzika, jezici, kulture, naše sličnosti i različitosti.

Ako voliš naglas i u društvu da misliš, sviraš, recituješ, pevaš, plešeš, pišeš, želiš da naučiš novi jezik na multimedijalan način, predstaviš svoj ili neki drugi jezik sredine (srpski, mađarski, romski, nemački, rusinski, slovački...) i kulturu iz koje potiče(š) u obliku koji sama/a dizajniraš, a imaš više od 14 godina, pridruži nam se!

Šumski performans je umetničko-obrazovna akcija koju Fondacija “Danilo Kiš“ organizuje u avgustu sa ciljem da se međusobno upoznaju građani/ke Subotice koji/e govore različitim jezicima i potiču iz različitih kultura i povežu se u zajedničkom stvaralačkom radu. Tokom tri dana radionice učesnici će uz mentorsku podršku profesorice Aniko Kiš iz Subotice osmisliti performans koji će biti zasnovan na muzici, govornim vežbama i igrama, plesu i drugim kreativnim procesima.

Voditeljka stvaralačkog procesa je Aniko Kiš, profesorica klavira sa dugogodišnjim radioničarskim iskustvom. Učesnici će sami biti scenaristi, reditelji, glumci, plesači, muzičari, pantomimičari, pevači, prevodioci...

Radionice će se održavati od četvrtka, 17. avgusta, do nedelje, 20. avgusta 2017. godine, za kad je planiran Šumski performans u Dudovoj šumi sa početkom u 19 časova. Radionice će trajati od 17 do 20 časova. Mesto održavanja radionica i performansa je travnjak kod jezera u Dudovoj šumi.

Učešće je besplatno, uz neophodnu prethodnu prijavu putem mejla na: [email protected] ili telefona na broj: 024/ 523-566. 

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Čet, 17.08.2017 - 17:00
Vreme održavanja - kraj: 
Ned, 20.08.2017 - 20:00
Kategorija: 
Custom Search