Fudbaleri Spartaka do pobede posle preokreta

Uto, 15.08.2017 - 01:05 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva krv – Mačva 3:2 (1:1)

Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: oko 900. Sudija: Zoran Široki (Smederevo). Strelci: 0:1 Protić (28. min), 1:1 Nikolić (41. min), 1:2 Milinković (58. min), 2:2 Ivanović (72. min iz penala), 3:2 Glavčić (82. minut).

Spartak: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Radovanović, Hajdin, Jočić, Šimura (18.Torbica), Abaz (46. Glavčić), Ivanović, Savković (60. Čečarić), Nikolić.

Mačva: Filipović, Pejović, N. Jovanović, Ristivojević, Protić, Ivić, Obrovac, Lekanić (73. Gemović), Milinković (61. J. Jovanović), Matić,  Jeremić (85. Vladisavljević).

Subotičani su slavili u 5 kolu Super lige protiv Mačve, iaoko su dva puta bili u rezultatskom zaostatku. Publika je mogla da uživala u uzbudljivoj utakmici u kojoj je postignuto čak pet golova od kojih su tri dali domaći za ovosezonsku treću prvenstvenu pobedu. 

Prvu priliku na utakmici imao je Abaz koji se iznenada našao u dobroj poziciji, pokušao je da lobuje golmana Mačve no lopta završava daleko iznad prečke. Par minutra kasnije Hajdin je prošao po levoj strani uposlio Savkovića koji je izborio samo korner za subotičane. Hajdin je izveo korner loptu ubacio pred gol gde je najviši u skoku bio Ćalasan koji glavom pokušava da nadmudri golmana Filipovića no lopta se od zemlje odbija daleko iznad gola. Gosti su uzvratili u 22. minutu, Pejović je centrirao sa desne strane, lopta došla do zaboravljenog Jeremića koji ne koristi poklon i loptu uz slab udarac šalje pored stative u gol aut. Šest minuta kasnije Mačva je stigla do vodstva iz brze kontra akcije koju je završio Protić.  

Primljeni gol nije uzdrmao domaće koji su nastavili sa napadima. Pokušao je Abaz iz daljine u 37. minutu, no lopta odlazi pored gola. Četiri minuta kasnije Nikolić je iskoristio odličnu dubinsku loptu Hajdina i rutinski savladao Filipovića za 1:1. Već u sledećem napadu Spartak je mogao do preokreta, međutim Ivanović slabo završava akciju. 

Početak drugog poluvremena pripao je gostima koji su u 58. minutu poveli sa 2:1 preko Milinkovića iznenadnim i odličnim šutem sa oko 18 metara. Nakon novog rezultatskog zaostatka domaći su stezali obruč oko gola Mačve. Do novog izjednačenja golubovi su došli u 72. minutu sa bele tačke. Odbrana Mačve nepropisno je zaustavila Stojkovića u svom šesnaestercu a siguran izvođač bio je Ivanović za 2:2.  

Tri minuta kasnije skraćeni korner sa desne strane izveo je kapiten Torbica, stvorila se gužva pred golom šapčana, dobro su skočila dva igrača Spartaka, ali lopta odlazi preko prečke. Subotičani su do rezultatskog preokreta došli u 82. minutu. Odbrana Mačve nepropisno je zaustavila Glavčića na oko 17 metara. Usledio je slobodan udarac koji je odlično izveo Glavčić, loptu preko živog zida poslao je u nebranjeni ugao golmana Filipovića za konačnih 3:2.  U samom finišu utakmice Mačva je imala priliku za poravnanje, koju sprečava golman Ostojić sigurnom intervencijom. 

Na kraju utakmice objektivna subotička publika je aplauzom nagradila igrače Spartaka koji su se večeras odlično borili i posle dva rezultatska zaostatka stigli do treće prvenstvene pobede.  

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search