Remi Bačke na otvaranju sezone

Sub, 19.08.2017 - 23:35 -- dejan.vukovic

Bačka 1901 - Bratstvo 1946 (Prigrevica) 1:1 (1:0)

Stadion kraj Somborske kapije. Gledalaca: oko 600. Sudija: Kalafat Dino. Strelci: Zlatković u 34. min za Bačku i Vuković za Bratstvo u 85. min. iz penala. Crveni Kartoni: Simić u 44. min drugi žuti (Bačka) i Faber u 90. (Bratstvo) drugi žuti. 

Bačka 1901: Tasić, Sili, Milikić (53. Đokić), Bjelobrk, Zolnajić, Simić, Tumbas, Zlatković (68. Arežina), Nađ, Krmar (46. Đurović), Bursać. 

Bratstvo 1946: Studen, Ivanović, Vejinović, Grabež, Stamenković (59. Makar), Ćovin, Vuković, Antunović, Božičić (67. Faber), Stanković, Šveljo. 

Fudbaleri Bačke su u prvom kolu Srpske lige grupa Vojvodina podelili bodove sa ekipom Bratstva iz Prigrevice. Utakmica je bila izuzetno uzbudljiva. Poveli su domaći u prvom poluvremenu, međutim ubrzo su ostalii sa igračem manje. U nastavku utakmice gosti iz Prigrevice su stvorili nekoliko veoma izglednih prilika, ali na sreću Bačke realizovali su jedino penal u samom finišu susreta.

Ekipa Bratstva je od samog početka utakmice preuzela terensku inicijativu. Stvarali su poluprilike, međutim mladi fudbaleri Bačke su uspešno održavali rezultatsku ravnotežu a preko brzih kontranapada su bilio pretnja po gol gostiju. Do pogotka su došli iz jedne brze akcije kada je Krmar proigrao Zlatkovića koji u 34. minutu dovodi crveno bele u vodstvo. Nažalost, domaći su u 44. minutu ubrzo ostali sa deset igrača jer je drugi žuti karton zaradio Simić. 

Igra se u drugom poluvremenu preselila pred gola Bačke. Gosti su pritiskali odbranu subotičana, da bi u par navrata golman Tasić bravuroznim odbranama sačuvao gol crveno-belih. Bratstvo je propustilo veliki broj prilika a najbolju je imao Šveljo, nekadašnji igrač Bačke koji je sa par metara umesto u mrežu loptu poslao pravo u ruke golmana Tasić. Na žalost domaćih navijača, terenska inicijativa se isplatila gostujućim fudbalerima koji su u finišu susreta, tačnije u 85. minutu poravnali rezultat iz penala koji je odlično izveo Vuković Srđan.

 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search