Bogdan Laban obišao bebe rođene na Dan grada

Sub, 02.09.2017 - 23:01 -- dejan.vukovic

U porodilištu subotičke Opšte bolnice za Dan Grada, 1. septembra rođene su dve bebe, devojčica i dečak koje je obišao gradonačelnik Bogdan Laban koji je čestitao njihovim majkama na prinovama i uručio im poklon kartice, odnosno vaučere, u vrednosti od po 40.000 dinara

Uz podsećanje da u Srbiji, nažalost, postoji negativni trend rađanja dece, gradonačelnik je naveo da je statističko poređenje pokazalo, između ostalog, da je najveći porast broja novorođene dece zabeležen u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Pančevu i Subotici. – U 2016. godini, u porodilištu Opšte bolnice Subotica, zaključno sa 1. septembrom rođene su 892 bebe. Za isti period 2017. godine broj novorođene dece porastao je na 1022 i taj podatak da je u prvih osam meseci ove godine u odnosu na isti period u prošloj godini svet ugledalo 130 beba više zaista raduje – naglasio je Bogdan Laban.

I ove godine, akciju su pozdravili dr Branka Milisavljević, načelnik Odeljenja neonatologije, i dr Goran Mavrak, načelnik Odeljenja za akušerstvo Opšte bolnice u Subotici. – Zahvalni smo gradonačelniku Bogdanu Labanu na onome što je prošle godine pokrenuo, ove godine nastavio i time pokazao interesovanje za porodilište, majke i novorođenu decu. Nadam se da će ovo postati tradicionalna akcija i da ćemo uvek moći da računamo na pomoć gradonačelnika – istakao je dr Mavrak.

Devojčica Dragana Gojković rođena je 1. septembra, oko jedan sat iza ponoći, a dečak Nemanja Maravić oko 21 čas. Grad Subotica, u domenu finansijske pomoći porodici sa decom pruža pomoć kroz pravo na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju; pravo na jednokratnu novčanu pomoć trudnicama na teritoriji grada Subotice u iznosu od 15.000 dinara, pravo na roditeljski dodatak za prvo dete u iznosu od 10.000 dinara i pravo na regresiranje troškova boravka u predškolskoj ustanovi za treće, odnosno četvrto dete.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search