Predstavnici Rukometnog saveza Vojvodine u poseti Subotici

Čet, 21.09.2017 - 23:27 -- dejan.vukovic

Predstavnici Rukometnog saveza Vojvodine u okviru obilaska gradova danas su boravili u Subotici i tom prilikom posetili Sportski savez grada Subotice a nakon toga ih je primio i Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu. 

Generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Goran Marinković ugostio je Slobodana Višekrunu, generalnog sekretara RSV i Knežić Vladimira predsednika takmičarske komisije. Predstavniciu RSV upoznali su se sa radom Sportskog saveza koji sada broji 95 članova. Poseban osvrt je bio na rukometnim klubovima među kojima je najistaknutiji predstavnik Subotice, RK Spartak Vojput koji u subotu 23. septembra počinje takmičenje u novoj sezoni utakmicom protiv Požarevca od 19 časova. Subotički superligaš u novu sezonu ulazi sa dosta kadrovskih promena, ali sa jasnom željom da se pokažu u što boljem svetlu i ostvare što povoljniji rezultat. Ono što je najvažnije klub je stabilan i uz podršku grada i Vojputa kao sponzora mogu nesmetano da se takmiče u društvu najboljih.

Najistaknutiji predstavnik ženskog rukometa je Radnički iz Bajmoka koji je i ove godine pored prvog tima akcenat stavio na mlađe kategorije koje se sa velikim uspehom takmiče u Prvenstvu Vojvodine. Pored ova dva kluba aktivan je i RK Subotica Unit koji okuplja mlade subotičane koji u ovom klubu stiču osnovna rukometna znanja.

Nakon kraćeg sastanka u prostorijama Saveza predstavnike RSV primio je i Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu koji je uvaženim gostima predstavio sportsku Suboticu. Tema razgovora su bili i uslovi rada sportskih klubova u našem gradu kao i novine koje je doneo nov Zakon o sportu.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search