Dečija nedelja u OŠ "Matija Gubec"

Sre, 04.10.2017 - 12:42 -- branka.milojevic

U Osnovnoj školi "Matija Gubec" u D. Tavankutu Dečija nedelja je otvorena aktivnošću prodaje igračaka.

U OŠ ’’Matija Gubec’’ u Ljutovu , obeležena je Dečija nedelja sa temom Nedelja svemira. `Gradili smo mostove medju generacijama za radost deteta` organizujući radionice za decu u kojoj su učestvovali mame i bake . Osim učiteljica radionice su pripremale nastavnice madjarskog jezika i nastavnica engleskog jezika. Učenici su zajedno sa svojim mama i bakama uživala u svojoj mašti i kreativnosti. ’’ Gosti’’ su pokazali spremnost za ’’izgradnju zajedničkih mostova’’ preko kojih neće biti prepreka za nove izazove. Nakon svake radionice, radovi učenika bili su izloženi u holu škole i krasile njen enterijer.

Učenici, nastavnici i svi zaposlenici Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta protekloga su tjedna obilježili „Dječji tjedan“. Tradicionalna je to manifestacija koja u prvom redu učenicima pruža mogućnost da upoznaju školu i školske sadržaje na jedan drugačiji, zabavniji način.

Dječji su tjedan učenici viših razreda započeli natjecanjem u povijesno-zemljopisnom kvizu u kojem su se tri ekipe natjecale za glavnu nagradu – slatkiše. U utorak je nastavljeno u radosnom tonu, pa su prigodno održane školske karaoke, a učenicima su se u pjesmi pridružili i njihovi nastavnici. U srijedu su održana sportska natjecanja. Najprije su učenici trčali kros oko škole, a nakon toga odigrali i odbojkašku utakmicu protiv ekipe nastavnika. Nastavnici su „za dlaku“ uspjeli pobjediti, no kao što smo svi već naučili, važno je bilo sudjelovati. Dan učitelja obilježen je u četvrtak, a u Tavankutu je održan u okviru Dječjega tjedna Dan zamjene uloga. Omogućili su tako učenici svojim nastavnicim da se za svoj dan ponovno vrate u učeničke klupe, a sami su, na barem jedan sat, probali što to znači biti nastavnik. Mogli smo tako čuti male nastavnike srpskog, engleskog, matematike, fizike i povijesti, a učenici su nakratko preuzeli i dužnosti ostalih školskih zaposlenika. Škola je tako nakratko dobila i novu tajnicu, pravnicu, računovotkinju, domara i tetice. Dječji je tjedan završen u petak odlaskom učenika viših razreda u kino gdje je prikazan film „Belle i Sebastien“.

Dječji je tjedan obilježen i u nižim razredima tavankutske osnovne škole (u središnjoj i područnim školama). Najmlađi su školarci tako u ponedjeljak održali sajam igračaka. Iako je sajam bio prodajnoga karaktera, bila je to rijetka prilika vidjeti prodavače koji se teška srca opraštaju od svoje robe. U utorak su učenici mlađih uzrasta posjetili subotički zoološki vrt i uživo vidjeli sve one životinje o kojima inače mogu samo čitati ili ih na televizoru gledati. Srijeda je bila prilično neobična u razrednim odjelima mlađih uzrasta. Naime, u srijedu je održan maskenbal i školom su zavladala razna čudnovata bića i likovi. Bio je to uvod u Međunarodni dan zaštite životinja, koji su u četvrtak obilježili učenici izrađujući životinjske figure od voća. Najmlađi su učenici Dječji tjedan završili natjecanjem u štafetnim igrama.

Custom Search