Slobodan Boškan gost na stručnom predavanju u Sportskom Savezu

Sub, 14.10.2017 - 00:41 -- dejan.vukovic

Sportski Savez Subotice organizovao je stručno predavanje za trenere u saradnji sa Akademijom „Korak“ na temu: “Korektivna gimnastika u službi pravilnog razvoja mladih sportista”, koju je izneo predavač Ljubomir Stankić 

Gost na stručnom predavanju je bio Slobodan Boškan, predsednik Sportskog Saveza Vojvodine koji je iskoristio ovu priliku da se upozna sa funkcionisanjem sporta u Subotici u razgovoru sa Nemanjom Simovićem, članom gradskog veća zaduženim za sport i omladinu i sa Goranom Marinkovićem, generalnim sekretarom Sportskog saveza Subotice. 

- Čast mi je što sam posetio Sportski savez Subotice a imao sam priliku i da razgovaram sa članom gradskog veća, Nemanjom Simovićem. Drago mi je da je Sportski savez Subotice organizovao ovo stručno predavanje Akademije Korak, koje je trenerima izneo Ljuba, vlasnik akademije koji je19 godina napravio izuzetne stvari u radu sa decom. Zbog svega toga sam odlučio da ispred Sportskog saveza Vojvodine dođem i podržim ovaj projekat kmao predsednik saveza i naravno kao bivši profesionalni sportista. Svestan sam koliko je važan rad sa decom, pošto je sve veći problem sa lošim držanjem i sa kičmom kod dece uzrasta od 1 do 4 razreda osnovne škole. Tada je najvažnije baviti se njima i njihovim pravilnim razvojem. Zbog toga j eovo predavanje važno, da se prepoznaju problemi kod dece i na vreme vežbama isprave nedostaci. - rekao je Slobodan Boškan.   

Više o samom predavanju iznela je Milanka Stankić, sekretar u Akademiji Korak - Ovo predavanje bi trebalo da pomogne da naši mladi sportisti budu zdravi. Šesnaesti oktobar je Svetski dan kičmenog stuba a Akademija Korak osmi put zaredom obeležava ovaj dan, ovoga puta zajedno sa ljudima iz Sportskog saveza Subotice. Pričali smo o tome nakoji način se može predupretiti da ne dođe do nekih deformiteta ili da  im se pomogne da se ti nedostaci isprave. Želimo da obogatimo saradnju Akademije Korak sa sportskim klubovima Subotice, a izuzetno nam je drago da je to prepoznao Sportski savez Subotice koji je danas okupio trenere koji se bave mladim sportistima. Ovo je prvi u nizu sastanaka a nadamo se da će znanje koje je godinama sakupljala Akademija Korak biti preneto na trenere koji predstavljaju važnu kariku u razvoju i uspehu jednog sportiste. 

Prisutne na stručnom predavanju pozdravio je Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice koji se zahvalio na poseti Slobana Boškana kao i predstavnika Sportskog saveza Sombora. Razlog za organizaciju ovog predavanja leži u činjenici i podacima iz sportske ambulante u Subotici da sve veći broj dece ima probleme sa držanjem i ravnim stopalima. Želja Sportskog saveza je bila da upozna svoje trenere sa ovom problematikom i da im se pokaže kojim vežbama mogu da pomognu deci da im se isprave nedostaci u držanju. Zahvalio se i Akademiji Korak koja se dugi niz godina bavi ovom problematikom i svoje znanje želi da prenese na trenere u cilju preventive i pomoći našim mladim sugrađanima.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search