Pobeda fudbalera Spartaka za treću poziciju

Ned, 15.10.2017 - 13:27 -- dejan.vukovic

Rad - Spartak Ždrepčeva krv 0:2 (0:1)

Stadion Rada u Beogradu, gledalaca 500, sudija: Obradović (Jagodina). Strelci: Šimura u 39. i Nikolić u 90. minutu.

Rad: Zogović, Volkov, Denić, Glutovac, Petrović (Ljubinković), Mijailović (Ajković), Šipkić, Vico, Vujačić (Ratković), Zonjić, Lukić

Spartak Ždrepčeva krv: Ostojić, Radovanović, Jočić, Stojković, Kerkez, Hajdin, Šimura, Savković, Čečarić (Vukčević), Ivanović (Glavčić), Nikolić.

Fudbaleri Spartaka nastavljaju sa odličnim igrama što prate i rezultati u ovoj polusezoni. Nakon jučerašnje pobede nad Radom nalaze se na trećoj poziciji posle 13 odigranih kola, iaoko subotičani imaju utakmicu manje (odložen meč sa Crvenom Zvezdom). Subotičani su slavili golom Šimure u prvom poluvremenu i Nikolića u nadoknadi vremena. 

Rad je zapretio u 9. minutu, Volkov je centrirao a Mijailović se našao sam ispred golmana Ostojića, koji je odlično odreagovao. Spartak je odgovorio preko Savkovića koji pogađa golmana Zogovića a par minuta kasnije i preko Ivanovića čiji šut izbija Šipčić. Spartak je vodstvo nagovestio u 36. minutu kada je Savković sa pet metara loptu poslao preko gola. Nastavili su subotičani sa pritiskom i došli do vodstva u 39. minutu nakon brze akcije koju je povukao Šimura, usledio je dupli pas sa Ivanovićem koju Šimura u punom trku okončava golom za 0:1. Do isteka prvog poluvremena bilo je još par uzbuđenja na obe strane. Subotičani su mogli da dupliraju prednost u finišu prvog dela, povukao je Ivanović i prevario svog pratioca, izašao je golman Zogović na loptu, međutim Ivanović je za delić sekunde bio brži i loptu šalje pored Zogovića ali i pored stative u gol aut.

Početkom drugog poluvremena Rad je pokušao da izjednači rezultat. Šut Lukovića brani Ostojić, dok su Lutovac i Ajković šutirali preko gola. Ivanović je zapretio u 75. minutu, međutim njegov šut odlazi preko gola Rada. U finišu susreta Rad je ponovo pojačao ofanzivu ka golu subotičana, veliku prepreku imali su u golmanu Ostojiću koji je sigurnim intervencijama uspešno čuvao svoj gol. Jednu od najboljih prilika domaćini su imali u 90. minutu kada je Zonjić izbio sam ispred golmana Ostojića, koji je pravovremeno istrčao i zbunio napadača Rada. Konačan rezultat postavljen je u nadoknadi vremena. Brzu kontru istrčali su Stojković i Nikolić i posle par izmenjenih paseva, Nikolić je loptu sproveo u mrežu za konačnih 0:2.

Foto. FK Rad

Tagovi: 
Autor teksta: 
Custom Search