Програм манифестације - Дух и култура

Pon, 23.10.2017 - 16:00 -- darko.kovacevic

У сарадњи са неколицином истакнутих интелектуалаца, у првом реду уваженим књижевником, проф Слободаном Владушић, Парохија суботичка, организује манифестацију "Дух и култура", са циљем да покаже  да је потка аутентичне културе увек аутентична духовност. И обрнуто, да је аутентична култура увек пројава аутентичне духовности. Будући да  је циљ да се покаже  да наведено није ствар једног историјског  тренутка, него да је то уствари логосна нит која је проткана кроз читаву историју људскога рода, дакле да је то и данас нужно тако, теме ће бити углавном, условно речено, савремене, модерне. 

Манифестацију ће својим излагањима отворити  26.10.2017. професор Слободан  Владушић, и свештеник Драган Стокин.

На трибини 02.11.2017. г. говориће Професор др Борис Стојковски, професор Новосадског Универзитета са катедре за средњовековну историју. Он ће својим излагањем показати да историјски факти указују на чињеницу да је духовна криза увек за последицу имала свеукупну кризу друштва.

На трибини 16.11.2017. г. говориће Професорица  др Јелена Марићевић, асистент на катедри  за модерну и постмодерну    књижевност. Одржаће предавање на тему Милорад Павић.

На трибини 23 .11.2017. г. говориће госпођа Александра Нинковић Ташић, амбасадор у клубу у Унеско и потпредседник научног друштва Михајло Пупин. Она ће  говорити о духовном темељу, који је несумњиво суштински изградио сваког нашег великог научника (Тесла, Миланковић, Пупин, Мика  Алас...).

На трибини 30.11.2017. г. говориће др Здравко Јовановић, доцент на Православном Богословском  факултету Универзитета у Београду. Тема ће бити фокусирана на однос Стваралаштва и Богословља данас.

Све трибине ће бити одржане у Великој, свечаној сали  суботичке Градске куће, са почетком у 19:30 часова.

Улаз је слободан.

Custom Search