Metaloplastika za gol bolja od Spartak Vojputa

Ned, 05.11.2017 - 23:28 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Metaloplastika 27:28 (14:15)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 900. Sudije: Mošorinski Ivan i Pandžić Aleksandar. Sedmerci: Spartak Vojput 4/4, Metaloplastika 2/2. Isključenja: Spartak Vojput 10 min. Metaloplastika 12 min

Spartak Vojput: Bošković Savo, Ristić Mihajlo, Pernar Marko 6, Perović Marko, Gačević Spasoje, Mikić Aleksa, Potpara Milan 8, Egić Nikola, Kojadinović Uroš, Arđelan Stefan, Radosavljević Uroš 3, Leovac Filip, Stefanović Nikola 2, Petrović Ilija 1, Kurteš Aleksandar 7, Abadžić Vladimir.

Metaloplastika: Dragićević Milutin 1, Vorkapić Vukašin 6, Pisarić Đorđe, Srdanović Marko, Došen Marko, Marinović Milan 1, Dakić Milan 3, Brajović Vojislav 2, Jezdimirović Nikola, Mitrović Miloš 4, Puljizović Saša 5, Milić Milan, Vladisavljević Borislav, Bomaštar Milan, Milovanović Nemanja 6, Kljajić Stanko

Rukometaši Spartak Vojputa nisu uspeli da nastave pobednički niz. Poraženi su od Metaloplastike koja je početkom drugog poluvremena stigla do osetnije prednosti od 6 golova. Subotičani su vijali rezultat do samoga kraja i samo zahvaljujući svojim greškama nisu uspeli da dođu bar do jednog boda.

Utakmica je počela izlaskom dece iz osnovne škole “Žarko Zrenjanin”, koja u našem gradu ima dugu tradiciju u radu sa decom sa smetnjama u razvoju. Ova škola je jedna od najstarijih u Srbiji koja ove godine proslavlja 60 godina postojanja. Zajedno sa mladim rukometašima Spartak Vojputa nosili su transparent sa natpisom “Tolerancija, jednakost i razumevanje”, što sa željom da se probudi svest u društvu i da se te osobe prihvate i razumeju.

Spartak Vojput je odlično otvorio utakmicu, poveli su golovima Kurteša i Radosavljevića sa 2:0. Metaloplastika je ubrzo poravnala, međutim subotičani su kontrolisali utakmicu do 18 minuta kada je Pernar pogoduio za 9:7. Usledio je period loše igre subotičana koji su napravili nekoliki tehničkih grešaka i dozvolili protivniku da napravi seriju od 6:1, preko raspoloženih Vorkapića i Milovanovića za 10:13 u 24. minutu. Ilija Petrović i Kurteš vraćaju utakmicu u neizvesnost, 12:13. Poluvreme je završeno golom Radosavljevića za 14:15.

Početak drugog poluvremena pripao je Metaloplastici koji su u 40. minutu uspeli da se odvoje na četiri gola prednosti 16:20. Stiče se utisak da su gosti do najveće prednosti od 6 golova 19:25 stigli zahvaljujući greškama domaćih rukometaša i sa par dobrih odbrana Kljajića.

Međutim, nisu se ni tada predavali mladi rukometašik Spartak Vojputa. Uz podršku sa tribina u narednih sedam minuta nanizali su četiri gola i prišli na 23:25 u 54. minutu. Nedostajalo je još malo koncentracije da dođu i dio poravnanja. Milovanović prekida niz domaćih za 23:26. U poslednja dva minuta se ušlo sa dva gola viška Metaloplastike, da bi Mitrović pogodio za 24:27. Uspeli su domaći da postignu dva gola u poslednjem minutu, međutim to nije bilo dovoljno bar za jedan bod, jer su igrači Metaloplastike iskusno sačuvali loptu u poslednjem napadu.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search