Vaterpolisti pobedom startovali u 1B ligi

Čet, 16.11.2017 - 23:11 -- dejan.vukovic

Dunav - Spartak Prozivka 4:6 (0:2, 3:4, 0:0, 1:0)

Plivalište "Slana Bara" u Novom Sadu. Sudije: Vladimir Dvornić i Milutin Knežević. 

Spartak Prozivka: Uzelac, Varkulja, Bulajić 1, Đurčin 1, Čonka 2, Horvacki 1, Tonković 1, Vučković, Prolić, Katić, Ralić, Varkulja V., Zeljković, Kokai. 

Vaterpolisti Spartak Prozivke pobedom su započeli takmičenje u Prvoj B ligi. Na gostovanju u Novom Sadu savladali su ekipu Dunava sa 6:4. Pobedu su obezbedili u prvom poluvremenu kada su poveli sa 6:1.  

Subotičani su odlično startovali. Golovima Bulajića u 4. minutu i Čonke u poslednjim trenucima prve četvrtine poveli su sa 2:0. Početkom drugog perioda domaćini smanjuju na 1:2, međutim tada je usledila efikasna igra Spartak Prozivke koji serijom od 3:0 stižu do vodstva od 5:1. Usledio je tajm aut Dunava koji nije poremetio igrače Spartak Prozivke, koji u sledećem napadu dolaze do ubedljivih 6:1 kada j emrežu pogodio Horvacki. Ipak domaćini do poluvremena uspevaqju da postignu dav gola te se na odmor otišlo sa tri gola viška subotičana 3:6.   

Treći period doneo je veliku borbu u bazenu, ali bez ijednog pogotka. NI jedna ekipa nije uspela da iskoristi par napada sa igračem više tako da se u poslednjih osam minuta ušlo sa tri gola prednosti Spartak Prozivke. Pokušavali su vaterpolisti Dunava da dođu bar do poravnanja, ali su do kraja utakmice postigli samo jedan gol pa je meč završen pobedom subotičana od 6:4. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search