Fudbaleri Spartaka iskoristili brojčanu prednost za novi trijumf

Ned, 19.11.2017 - 22:34 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva krv – Borac 3:1 (1:1)

Gradski stadion u Subotici. Sudija: Ilić Milan. Gledalaca: oko 500. Strelci: 0:1 Jovanović (27.), 1:1 Savković - penal (45.), 2:1 Torbica (54.), 3:1 Radanović – penal (85.) Crveni Karton: Jovanović Lazar i Dupovac Amer (41.) – obojica nesportsko ponašanje.

Spartak: Ostojić Miloš, Pantić Marko (46. Šormaz), Radovanović Aleksandar, Ćalasan Nemanja, Stojković Aranđel, Hajdin Stefan, Torbica Vladimir, Glavčić Nemanja, Savković Mile (82. Vukčević), Abaz Emil (67. Dunđerski), Čečarić Bojan.

Borac: Bajić Vladimir, Marković Miloš (77. Bogićević), Obradović Lazar, Marinković Marko, Dupovac Amer, Čađenović Jovan, Propadalo Pavle (45. Otašević), Filipović Saša, Stamenić Uroš (61. Sajčić), Jovanović Lazar, Lima Cruz Mateus

Fudbaleri Spartaka savladali su ekipu Borca u utakmici 17. kola Super lige i time se popeli na treće mesto. Meč je protekao u izuzetno nervoznoj atmosferi i stiče se utisak da sudija nije uspeo da iskontroliše utakmicu koja je imala veoma čudan tok. Dosuđena su dva crvena kartona u finišu prvog dela za Borac, čiji su igrači u nastavku susreta vršila veliku opstrukciju igre.

Subotičani su sa velikom željom ušli u meč jer im je pobeda omogućavala visoku poziciju na tabeli. Iako su bili opterećeni kadrovskim problemima zbog izostajanja pojedinih igrača zbog parnih kartona, subotičani su krenuli agresivno i napadački. Prvu priliku imali su domaći u 14. minutu kada je Torbica izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane a Čečarić za malo zakasnio. Pet minuta kasnije Savković je bio u odličnom prodoru, zaustavljen je u kaznenom prostoru, ali po odluci sudije Ilića utakmica je nastavljena. Pokušao je kapiten Vladimir Torbic ada iznenadi golmana Bajića u 23. minutu iz slobodnog udarca iskosa sa leve starne, ali iskusni čuvar mreže čačana sigurno je odreagovao.

Gosti su na veliko iznenađenje publike poveli u 27. minutu iz do tada jedine ozbiljnije prilike. Sam ispred golmana Ostojića našao se Jovanović kome nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu za veliku radost igrača u crveno-belim dresovima. Par minuta kasnije dobar pokušaj Glavčića iz slobodnog udarca i još bolja reakcija golmana bajića. Najbolju priliku subotičani su imali u 39. minutu kada je Stojković uposlio Savkovića koji sa pet metara prebacuje ceo gol.

Trenutak koji je obeležio utakmicu desio se u 41. minutu kada nad Čečarićem po odluci sudije napravljen prekršaj za najstrožu kaznu. Usledili su brojni protesti fudbalera Borca a najgore su prošli Jovanović Lazar i Dupovac Amer kojima je sudija Ilić pokazao put u svlačionicu. Pet minuta je trajala gužva oko izvođenja najstrože kazne da bi na kraju golman Bajić ipak stao u gol. Savković koristi najstrožu kaznu za poravnanje rezultata, 1:1 u 45+2 minutu.

Igrači Borca su kasnili sa izlaskom na teren u nastavku susreta a svoj revolt prema sudiji pokazali su performansom na terenu, svi igrači su seli na travu i okrenuli leđa prema protivničkim igračima. Nakon dva minuta su ustali i nastavili igru. Opstrukciju igre su nastavili da pokazuju na terenu. Golman Bajić bi kod svakog ispucavanja loptu slao u gol aut, van stadiona, a sudija ga nije ni jednom opomenuo. 

Spartak je dva igrača viška iskoristio u 54. minutu kada je Torbica sa 16 metara loptu poslao u mrežu za rezultatski preokret od 2:1. Igra se preselila na polovinu Borca koji sa dva igrača manje nisu mogli da ugroze gol subotičana. Nakon brojnih propuštenih prilika Spartak je do trećeg gola i konačnog rezultata došao iz novog penala koji je u 85. minutu realizovao Radovanović.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search