Solidarnost: Radnicima Agroseme-Panonije biće isplaćen deo zarada

Kategorija: 

Udruženje građana Subotice od svog osnivanja bori se za prava radnika po osnovu rada. Tako smo postupili i u slučaju radnika "Agroseme-Panonije", kada su nam početkom 2016. godine većina otpuštenih radnika došla u naše udruženje.

Ta borba za radnička prava prečesto je dugotrajna, sa puno birokratskih prepreka, pronalaženja rupa u zakonima na štetu radnika, raznih podmetanja, otvaranja mnogih vrata zarad malih pomaka napred kao i neuspeha koji nas opstuiraju u ostvarivanju prava radnika. Ovog puta međutim, informišemo Vas o pozitivnim rezultatima, jer su ovih dana radnici "Agroseme-Panonije" dobili rešenja od Fonda solidarnosti Republike Srbije da im se prihvataju potraživanja za neisplaćene zarade iz 2015. godine. Radi se o zaradama za pet meseci i deset dana, iako su zahtevi odneti za sedam meseci neisplaćenih zarada, ali taj zahtev nije prihvaćen  u celini zbog proceduralnih formalnosti. Tako će bivši a oštećeni radnici ponaosob dobiti od 100 do 120 hiljada dinara, na osnovu primljenih rešenje – nadamo se što pre.

Ovaj primer borbe za radnička prava ukazuje na to da borba radnika "Agroseme Panonija" i UGS "Solidarnost" daje rezultate, i zato valja i dalje istrajno i dosledno nastaviti angažovanje na ostvarivanju njihovih prava, kao i drugih radnika koji su se obratili UGS "Solidarnost"-i. Mi ćemo tu borbu beskompromisno nastaviti i u budućnosti.

Ličnosti: 
Custom Search