Deset medalja plivača Spartak Prozivke na Prvenstvu Srbije

Uto, 28.11.2017 - 20:15 -- dejan.vukovic

Prethodnog vikenda Novi Sad je bio domaćin Otvorenog prvenstva Srbije u malim bazenima  na 25 metara, za takmičare uzrasnih kategorija juniora i seniora i to u organizaciji Plivačkog Saveza Srbije. Takmičenje je okupilo 395 takmičara iz 44 kluba iz Srbije i inostranstva, koji su se takmičili u preko 1600 individualnih disciplina i čak 66 štafetnih trka koje se sastojalo iz 6 delova, prepodne takmičari su plivali kvalifikacije a popodne finalne trke.

Plivački klub „Spartak-Prozivka“ i ovaj put je imao predstavnike koji su se kući vratili sa 10 osvojenih medalja. Prvog dana Mastilović Mina je u seniorskoj kategoriji osvojila bronzanu medalju u disciplini 50 metara slobodnim stilom, dok je Sekulović Sekul u istoj disciplini i kategoriji takođe osvojio bronzanu medalju. Fermanović Borislav je u disciplini 400 metara mešovito stigao drugi na cilj u juniorskoj konkurenciji i time osvojio srebrnu medalju.

Drugog dana takmičenja Fermanović je u disciplini 800 metara slobodno bio treći, Farkaš Balaž je u konkurenciji juniora u disciplini 50 metara prsno bio treći dok je Mastilović Mina u seniorskoj kategoriji u disciplini 100 metara slobodnim stilom bila druga. Sekulović Sekul je osvojio još jednu bronzanu medalju i to na 100 metara leđno.

Trećeg dana takmičenja plivači ovog kluba osvojili su tri medalje i to: Sekulović bronzanu na 50 metara delfin i bronzanu na 50 metara leđno dok je Mastilović Mina osvojila srebrnu na 200 metara slobodnim stilom

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search