Dinamik slavio sa pola koša

Pon, 04.12.2017 - 01:21 -- dejan.vukovic

Spartak – Dinamik 87:88 (23:21, 26:21, 15:22, 23:24)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 500. Sudije: Aleksandar Glišić, Nemanja Ninković, Marko Strika.

Spartak: Hristov 25, Nikolić 12, Tanasković 13, V. Gazibegović 8, Barna, S. Gazibegović, Pejić 11, Lučić 12, Kojović 3, Sladoje 1, Jovanović 2.

Dinamik: Eldridž 7, Krstić 19, Ćapin 5, Majauskas, Zekavičić 4, Beslać, Đurasović 10, Varda 8, Miladinović, Grbović, Rakićević 7, Vašington 28.

Košarkaši Dinamika u dramatičnoj završnici savladali su Spartak sa pola koša, zahvaljujući večeras raspoloženom Vašingtonu koji je zabeležio 28 poena i veliki broj asistencija. Subotičani mogu da žale za propuštenim bodovima jer su većim delom utakmice imali prednost koja je u trećoj deonici iznosila i 11 poena. Mečl su prokockali u poslednjih pet minuta i na žalost domaće publike gosti su odneli ceo plen. 

Spartak je utakmicu počeo sa centrom Nikolom Tanaskovićem koji je uspeo da se vrati iz Podgorice nakon meča Budućnost - Partizan i pomogne svojim drugovima. Početak četvrtine doneo je mini-serije sa obe strane. Poveo je  Spartak sa 5:3, a Dinamik uzvratio na 7:5. Usledile su "trice" Pejića i Hristova za vodstvo domaćih od 11:9. Raspoloženi Hristov je predvodio Golubove, pogodio je četvrtu trojku već u prvoj deonici i najzaslužniji je za vodstvo Spartaka od 23:21 na kraju prvog dela igre.  

U nastavku je svoje kvalitete pokazao Dezmond Vašington koji je uzastopno pogodio dve trojke za rezultatski preokret. Odgovorio mu je istom merom Lučić te je Spartak sredinom drugog perioda imao sedam poena viška a nakon pete trojke Hristova po prvi put su imali dvocifrenu prednost 44:34. Na poluvreme se otišlo sa plus sedam u korist subotičana.  

Polovinom treće četvrtine Subotičani ponovo vode sa dvocifrenom razlikom, 62:51. Na žalost domaće publike, Spartak je do kraja četvrtine pogodio još samo dva slobodna bacanja dok su gosti bili znatno efikasniji.  Vašington i Eldridž smanjuju na 5 poena da bi a u finišu četvrtine Krstić trojkom smanjio na 62:63. U poslednjim trenucima trećeg dela Krtsić je uspeo da osvoji loptu i meč dovede u egal, 64:64 pred odlučujućih deset minuta

Dobro su počeli domaći kopšarkaši poslednju četvtinu, košem Kojovića poveli su sa 68:64. Dinamik je uz angažovaniju odbranu i nakon pomalo ishitrenih šuteva Spartaka uspeo da preokrene na 78:76 nakon poena Ćapina. Tanasković i Hristov vraćaju prednost Spartaku koja nije dugo trajala.  U poslednji minut Dinamik ulazi sa pola koša prednosti. Spartak uzvraća a trojkom Vašingtona gosti dolaze do plus tri poena. Smanjio je Hristov, potom Jovanović obezbeđuje poslednji napad Golubovima, međutim Nikola Hristov ne pogađa šut za pobedu.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search