Planovi za rad Gerontološkog centra za 2018.

Sre, 13.12.2017 - 14:09 -- nikola.tumbas

Na današnjoj press konferenciji koja se održala u prostorijama Doma Dudova šuma, član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja i zdravstvo Ilija Đukanović i v.d. direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević predstavili su planove u radu u narednom periodu za Ustanovu.
Đukanović Ilija istakao je kako je Gerontološki centar veoma važna ustanova za Grad, jer je prepoznatljiva i reprezentativna ne samo u Srbiji, nego i u regionu. Takođe je najavio kako će u budžetu Grada za sledeću godinu biti povećana sredstva u oblasti pomoć i nega u kući.
Ivanišević je taksativno naveo koje će se stvari dešavati u radu Gerontološkog centra.

* Plan je da se uz pomoć ministarstva pravde popravi kvalitet grejanja u Domu za negu.
* U narednom periodu će se realizovati projekat finansiran od strane EU koji će rezultirati novim Gerontološkim klubom “Centar I” (Petra Drapšina ulica) i Akademijom za obuku negovatelja. Projekat se radi u saradnji sa Domovima iz Apatina i Osijeka.
* Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku postaviće se novi solarni kolektori u Domu penzionera, a uz pomoć sekretarijata za socijalna pitanja obezbeđena su sredstva za pripremu projektne dokumentacija za narednu godinu.
* Najveći projekat u 2018. godini biće potpuna rekonstrukcija Doma za odrasla lica (Kelebijski put).
* Planirano je takođe rešenje energetske efikasnosti kluba u Bajmoku.
* Na osnovu inicijative gradonačelnika Subotice Bogdana Labana otvoriće se u narednom periodu 5 novih gerontoloških klubova i to u Tavankutu, Starom Žedniku, Mišićevu, Paliću i Ljutovu.
* Plan je da se kapacitet Gerontološkog centra u roku od dve godine poveća na 600 korisnika, kao i broj korisnika nege i pomoći u kući sa 7.800 na 10.000.
* Od sledećeg ponedeljka korisnici usluga nege i pomoći u kući će pored standardnih usluga spremanja, negovatelja i medicinskih sestara moći da koriste uslugu-lekara.
* Pored ovih novosti, korisnici koji stanuju u svojim domovima moćiće da koriste ponovo uslugu "Majstor u kući". Ova usluga je potpuno besplatna, kao i usluga lekara.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search