Uspešni gimnastičari u Novom Sadu

Čet, 14.12.2017 - 19:42 -- dejan.vukovic

Proteglog vikenda 9. i 10 decembra u Novom Sadu odžano je međunarodno memorijalno takmičenje "Laza Krstić i Marica Dželatović" gde su takmičari gimnastičkog kluba Partizan-Železničar učestvovali u dve kategorije i postigli zapažene rezultate.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo 12 zemalja. U najmlađoj kategoriji do 10 godina nastupila su 3 subotička takmičara: Strajnić Mihajlo, Gombaš Balaž i Čupak Aleks. U pojedinačnoj konkurenciji Gombaš Balaž je zauzeo sedmo, Strajnić Mihajlo deseto a Čupak Aleks 12 mesto. U finalnom delu takmičenja po spravama sva tri takmičara su se izborila za finale među 8 najboljih na nekoliko sprava. Gombaš Balaž je učestvovao na finalu na konju sa hvataljkama i razboju, Čupak Aleks na konju sa hvataljkama, krugovima i razboju, a Strajnić Mihajlo na parteru, krugovima i vratilu gde je uspeo da osvoji 3 mesto i bronzanu medalju.

U kategoriji 11-12 godina, nastupili su Juđak Romeo koji je zauzeo 12. mesto i Kulić Filip koji je osvojio 11 mesto u pojedinačnoj konkurenciji. Takođe njih dvojica su ušli u konkurenciju 8 najboljih u finale po spravama. Romeo na konju sa hvataljkama i krugovima, a Filip na konju sa hvataljkama, krugovima i razboju.

Istovremeno je održan XVI DKMT KUP, gdesu gimnastičari Partizan Železničara osvojili nekoliko medalja. U kategoriji 10 godina nastupili su ; Strajnić Mihajlo. Gombaš Balaž i Čupak Aleks. U pojedinačnom delu višebojskog takmičenja 2. mesto pripalo je Gombaš Balažu, 3. mesto Strajnić Mihajlu a 4. Čupak Aleksu. U finalu po spravama, Gombaš Balaž je bio 2 na konju sa hv.ataljkama i  zauzeo 3. mesto na razboju. Čupak Aleks 2. mesto na konju sa hvataljkama, 3. na krugovima a zlatnom medaljaom se okitio u na razboju. Strajnić Mihajlo 1. mesto na krugovima, i 2. mesto na vratilu.

U kategoriji 11-12 godina, nastupili su Juđak Romeo i Kulić Filip. U pojedinačnom delu višebojskog takmičenja 2 mesto pripalo je Kulić Filipu, a 3. mesto Juđak Romeu. U finalu po spravama, Juđak romeo je bio treći na parteru, treći na konju sa hvataljkama, prvi na krugovima, treći na razboju i konačno treći na vratilu. uspešna je bio i Kulić Filip, koji je osvojio 2. mesto na konju sa hvataljkama, 3. na krugovima, 2. na razboju i 2. na vratilu.

Subotički gimnastičai ukupno su osvojili 21 medalju, od kojih 3 zlatne, 8 srebrnih i 10 bronzanih medalja. Trener na takmičenju je bio Robert Milutinović, a sudija Albert Horvat.

Ovim takmičenjem uspešno su priveli kraju takmičarsku sezunu. U predstojećem periodu očekuje ih pripremni period za nastupajuću sezonu.

Autor teksta: 
Custom Search