Promocija 25. Bunjevačkog kalendara za prostu 2018. godinu

Sub, 16.12.2017 - 18:25 -- vanja.vidakovic

U prostorijama Bunjevačke matice održana je promocija 25. Bunjevačkog kalendara za prostu 2018.godinu. Iza ovog jubilarnog, ali i tradicionalnog izdanja stoje Bunjevački kulturni centar iz Subotice i Bunjevačka matica, koji su zajedničkim snagama doprinili da Kalendar dočeka svoju promociju.

Uridnik Kalendara i začetnik ideje da u proteklih 25 godina Bunjevački kalendar u kontinuitetu ugleda svitlost dana, Miroslav Vojnić Hajduk - Marača rekao je da ovaj jubilarni broj donosi odriđene izmene.

“Kroz Kalendar nastavljamo tradiciju bunjevačke pisane riči, a novo izdanje je plod mukotrpnog rada od godinu dana. Uvik se trudimo da Kalendar bude prid čitaocima prid Materice. Evo već od samih korica ima malih izmena. Smatramo da je to doprinelo upravo svečanoj promociji Bunjevačkog kalendara, koji je ove godine koncipiran za svačiji ukus. Mislim da je ovaj kalendar prepun saveta, tektova, stručnih mišljenja, doktorskih radova, amatera pisaca i mnogih drugih koji su svojim radom obeležili ovu godinu. Ponosan sam što je 25-ti kalendar izašao iz štampe i što izlazi u kontinuitetu. Posebno sam ponosan što je Bunjevačka matica i BKC Subotica mogli da ga izdaju. Mi nemamo lektora, redakciju, jer sve što radimo radimo jer volimo i što se radi o Bunjevačkom kalendaru, kao nastavku pisane reči kod Bunjevaca”, rekao je Miroslav Vojnić Hajduk.

Na promociji kalendara, istaknut je i značaj ovakih izdanja jer staju čuvati jezika, ali i istorije i tradicije.

“ Međutim, naš Bunjevački kalendar, porid Bunjevaca rado čitaju i drugi narodi i to nam je još jedna obaveza više da se trudimo da kalendar izlazi na vrime i bude još i bolji”, zaključio je Miroslav Vojnić Hajduk dodajući da je rukopis za knjigu “Bunjevačke igre, pisme i običaji”.

Veljko Vojnić, pridsidnik Bunjevačke matice naglasio je da Bunjevački kalendar najstarije glasilo nakon reosnivanja i priznavanja Bunjevaca kao nacionalne manjine u Srbiji.

“Kalendar je ispunjen dobrim i zanimljivim sadržajima koji interesuju Bunjevce i ove godine smo sve dali da on izađe kako se ne bi prekinula tradicija. Iako je on originalno izdanje Bunjevačkog kulturnog centra, Matica je stala iza tog projekta i podržala ga da se ne prekine tradicija”, istakao je Veljko Vojnić.

Pomoćnica gradonačelnika za kulturu, obrazovanje i zdravstvo prof. dr Etela Jerinkić na promociji Bunjevačkog kalendara istakla je da je kalendar veoma važan za očuvanje istorije kod Bunjevaca, kao i njihove kulture.

Promocija kalendara treba da se održi i u Somboru, kao i mađarskom gradu Kaćmaru.Kalendar može da se kupi u BKC Bajmok i Tavankut, kao i u Bunjevačkoj matici.

Fotograf: 
Custom Search