Davor Štefanek novi predsednik Sportskog saveza Srbije

Sre, 27.12.2017 - 15:33 -- dejan.vukovic

Olimpijski prvak u rvanju Davor Štefanek jednoglasno je izabran je za predsednika Sportskog saveza Srbije na izbornoj skupštini koja je održana u Narodnom pozorištu.

Štefaneka je na ovu funkciju predložio Sportski savez grada Subotice na osnovu veoma bogate sportske karijera ali i po uspehu sa kojim je vodio rvački klub Spartak. Za njega je glasalo svih 159 delegata, a na toj funkciji nasledio je Aleksandra Šoštara, koji je iz ličnih razloga povukao kandidaturu.

U svom prvom obraćanju na novoj funkciji zahvalio se na ukazanom poverenju - Svestan sam odgovornosti, ali i težine posla koji me čeka, jer je Sportski savez Srbije veoma važan i ugledan deo srpskog sporta. Imao sam veliku tremu, skoro istu kao pred finale Olimpijskih igara u Riju dok sam govorio. Mlad sam, ne znam mnogo, kao neki od vas koji sede ovde i imaju višedecenijsko iskustvo, ali sam spreman da učim. Obećavam da ću, onako kako sam na strunjači davao sve od sebe, i na ovoj funkciji uložiti maksimum da bi naša organizacija napredovala. Zahvaljujem se dosadašnjem predsedniku Aleksandru Šoštaru i njegovim saradnicima na svemu što su uradili. Ostavili su dobre, čvrste, temelje da možemo da nastavimo da radimo za dobrobit srpskog sporta - istakao je Davor Štefanek, novi predsednik Sportskog saveza Srbije. 

Na predlog predsednika Davora Štefaneka, jednoglasno je izabran i novi Upravni odbor Sportskog saveza Srbije koji čini četiri potpredsednika i 14 članova. Potpredsednici: Dragoljub Kočović, Ivana Maksimović, Milica Starović i Goran Grbović. Čanovi: Slavoljub Piper, Sreten Damnjanović, Marko Majkić, Simo Savić, Vladimir Bošković, Staniša Lazarac, Minja Radaković, Goran Ivanović, Miodrag Maslar, Duško Đukanović, Ognjen Vukićević, Zoran Simović, Ivan Knežević i Slađan Stanojković.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search