Најављени новогодишњи концерти

Sre, 27.12.2017 - 20:41 -- nikola.tumbas

Суботичка локална самоуправа и Туристичка организација града Суботице и ове године организују дочек Нове године на Тргу слободе. У недељу 31. децембра, од 20.45 часова, наступиће Ђорђе Давид и његов бенд, а од 22.45 часова до један сат иза поноћи Милан Топаловић. Нова 2018. година традиционално ће се дочекати уз звуке валцера и ефектан ватромет. У оквиру први пут организованог дневног дочека Нове године, на централном градском тргу ће, од 13 до 15 часова, наступити бенд „Перпетуум мобиле“. У петак, 29. децембра, од 20 часова, у Великој већници Градске куће, љубитељи класичне музике моћи ће да уживају у новогодишњем концерту Суботичког симфонијског оркестра - најавила је Јасмина Стевановић, координатор Радне групе за организовање прославе дочека нове 2018. године, на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће.

 

Централни градски трг ће, подвукла је, и ове године бити обзбеђен и ограђен и у том простору неће бити дозвољено уношење металне и стаклене амбалажже и пиротехничких средстава. Што се тиче гастрономске понуде, додала је, на неколико штандова новогодишењег вашара биће понуђено кувано вино, шампањац и традиционална јела.

У име Суботичког симфонијског оркестра Кристина Мате је истакла да је спреман колаж музике за новогодишњу ноћ и да ће бити изведен искључиво репертоар класичне музике. Наступиће, навела је, мецосопран Вишња Попов, солиста опере Народног позоришта у Београду, концертом ће дириговати Александар Којић, стални диригент опере Српског народног позоришта у Новом Саду, док ће концерт-мајстор бити виолиниста, професор Милош Николић.

Дневни дочек Нове године, који је већ традиција у суботичким локалима, први пут ове године биће организован на Тргу слободе. За наступ заказан за 31. децембар, од 13.00 до 15.00 часова, суботички бенд „Перпетуум мобиле“ припремио је двосатни програм комерцијалне музике.

- Поподневни дочек Нове године препознат је као један озбиљан туристички бренд у Суботици. Као суботички бенд, почаствовани смо што ћемо бити део ове приче. Са нашим познатим, страним комерцијалним репертоаром направићемо лепу журку и увеличати тај бренд, за који се надамо да ће постати традиција - рекао је Данијел Давчик, у име групе „Перпетуум мобиле.

Вечерњи програм, од 20.45 часова отвара Ђорђе Давид са својим бендом.

- На репертоару ће бити рока и балада. Мислим да ће публика бити задовољна, јер ће репертоар бити разноврстан. Ово ће бити мој први наступ на Тргу слободе у Суботици и осећам се почаствованим и срећним, као и пуним енергије да, што би се у спортском жаргону рекло, оставимо срце на терену тог 31. децембра - истакао је Ђорђе Давид.

Милан Топаловић Топалко се захвалио на позиву и нагласио да му је част што ће новогодишњу ноћ провести са Суботичанима. Он је рекао да ће изводити претежно народну музику, гарантовао је добар провод и позвао грађане да дођу на централни градски трг.

Према речима Неша Радуловића, директора Туристичке организације града Суботице, буџет за дочек Нове године износи три милиона динара, што је, како је нагласио, на нивоу прошлогодишњег.

Цена улазнице за новогодишњи концерт Суботичког симфонијског оркестра је 1.000 динара. Карте за концерт могу се набавити од среде, 27. децембра, у сувенирници Градске куће.

Autor teksta: 
Custom Search