Novogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestra

Sub, 30.12.2017 - 00:51 -- bojana.juric

Na tradicionalnom novogodišnjem koncertu održanom u Velikoj većnici Gradske kuće, Subotički simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića, predstavio se atraktivnim repertoarom, pokazavši, istovremeno, raskoš i punoću orkestarskog zvuka. Sjajnim izvođenjem dela Johana Štrausa, Sen Sansa, Glinke i Čajkovskog ovaj orkestar, sastavljen od vrhunskih solista i orkestarskih muzičara, oduševio je subotičku publiku.

Pored sjajnog zvuka, Subotički simfonijski orkestar krasila je i fantastična dinamika. Forte (forte, jako), koji je obično glasan, kod Subotičkog simfonijskog orkestra zvučao je toplo i meko, a pijano (piano, tiho), koji krasi evropske i svetske orkestre krasio je i ovaj orkestar.

Maestralnim izvođenjem arija iz opera Lehara, Sen Sansa i Bizea, publiku je svojim raskošnim glasom oduševila i mecosopran Višnja Popov, solista opere Narodnog pozorišta u Beogradu.  

U skladu sa rešenošću Subotičkog simfonijskog orkestra da podržava i afimiše talente večeras se orkestru pridružila Nevena Stankov (11), pobednica Međunarodnog festivala „Čarobna frula“ u Zagrebu. Za izuzetno dobru interpretaciju popularnog božićnog hita „Sve što želim za Božić si ti” („All I Want For Christmas Is You”) Maraje Keri, ova talentovana Novosađanka je od subotičke publike nagrađena gromkim aplauzom.

Posle prve numere, od 16 koliko ih je ukupno izvedeno na koncertu, prisutne u Velikoj većnici pozdravila je i, u ime subotičke lokalne samouprave, gradonačelnika Bogdana Labana i svoje lično ime, poželela im puno sreće, uspeha i radosti u novoj, 2018. godini zamenica gradonačelnika Timea Horvat.

- Drago mi je što smo se večeras okupili u ovako velikom broju. Nadam se da ćemo uživati u bogatom programu, predivnim zvucima i fantastičnim aranžmanima Subotičkog simfonijskog orkestra, sastavljenog od sjajnih umetnika koje je, na naše veliko zadovoljstvo, okupio naš sugrađanin profesor violine Miloš Nikolić. Pored tradicionalnog novogodišnjeg koncerta posvećenog ljubiteljima klasične muzike, subotička lokalna samouprava i Turistička organizacija grada Subotice ove godine su organizovali još tri koncerta koja će se, u okviru dočeka Nove godine na centralnom gradskom trgu, održati u nedelju, 31. decembra – rekla je Timea Horvat.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search