Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Projekcija filma "Druga strana svega"

Sub, 13.01.2018 - 11:10 -- Savremena galer...

U sredu, 17. januara, u 19 sati u Savremenoj galeriji Subotica održaće se projekcija filma ''Druga strana svega'' rediteljke Mile Turajlić. Posle projekcije, imaćemo razgovor sa rediteljkom i glavnom protagonistkinjom filma, Srbijankom Turajlić, njenom majkom, dugogodišnjom aktivistkinjom i univerzitetskom profesorkom u penziji. 

Zaključana vrata u jednom stanu u Beogradu već 70 godina predstavljaju barijeru koja jednu porodicu odvaja od njene prošlosti, otkrivaju istoriju te porodice i burnu političku prošlost naše zemlje. Kroz intimne razgovore majke i ćerke, dokumentarni film „Druga strana svega“ ispituje ishode političkog angažovanja u vremenu nacionalizma, građanskog rata i diktature. Dok rediteljka traži odgovore od svoje majke o njenoj borbi i razočarenjima, hronika jedne porodice postaje i portret jednog društva tokom političkih nemira i postavlja pitanje da li, i kako nove generacije nastavljaju i oblikuju borbu za budućnost zemlje u kojoj žive.

Film "Druga strana svega" je imao svetsku premijeru na prestižnom filmskom festivalu u Torontu (TIFF), njujoršku premijeru (NYC DOC) i evropsku premijeru u Amsterdamu, gde je osvojio glavnu nagradu na najvažnijem festivalu dokumentarnog filma IDFA, a zatim popunio Sava Centar na domaćoj premijeri, održanoj 29. novembra u okviru 23. Festivala autorskog filma. 

Trejler za film The Other Side of Everything možete pogledati ovde http://bit.ly/2D3fyiS 

Moderatori su Viktorija Šimon Vuletić i Petar Mitrić. 

Ulaz je besplatan.

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Sre, 17.01.2018 - 19:00
Vreme održavanja - kraj: 
Sre, 17.01.2018 - 21:30
Kategorija: