Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Uspešni hokejaši na turnirima u Sarajevu i Mađarskoj

Uto, 16.01.2018 - 21:53 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda selekcije HK Spartak učestvovali su na turnirima u Mađarskoj i Bosni i Hercegovini.

Selekcije U12 i U15 su nastavile takmicenje u sklopu JHL (Junior Hockey League) u kojem pored subotičkog kluba učestvuju još i novosadska Vojvodina, HK Vukovi iz Sarajeva i HK Siscia iz Siska. Treći ovosezonski turnir odigran je od 12. do 14. januara u Sarajevu (BIH). Specifičnost ovog turnira je da su se sve utakmice igrale u Olimpijskoj hali ZETRA u kojoj su 1984. godine održane Zimske Olimpijske Igre. Selekcija U12 HK Spartak zabeležila je tri ubedljive pobede (HK Vojvodina 10:0, HK Siscia 13:0 i HK Vukovi 10:0), čime su i definitivno obezbedili prvo mesto na kraju sezone sa skorom od 9 pobeda iz isto toliko utakmica. Sastav U12 HK Spartak na ovom turniru: Penava Veljko, Nađ Mateja, Vučinić Vasilije, Kuntić David, Pećerić Slaven, Kukaras Luka, Bem Karlo, Milodanović Ana, Gladić Petra, Rajković Martin, Lulić Marko, Nimčević Nemanja, Benčić Anastasija, Popov Jovana, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna i Distl Dominik. Treneri: Brestovac Uroš i Fabec Joseph.

Selekcija U15 koja je takođe nastupala na ovom takmičenju u Sarajevu zabeležila je tri tesna poraza u tri odigrane utakmice (HK Vukovi 1:4, HK Siscia 2:4 i HK Vojvodina 2:4), ali su pokazali napredak u igri. Sastav U15 HK Spartak: Vereš Sintia, Đorđević Aleksandar, Distl Džuliano, Horvacki Igor, Vaštag Mark, Rac Sabo Lilla, Sekulić Elena, Feher Balint, Kovač Filip, Stantić Dario i Feher Čongor. Treneri: Brestovac Uroš i Fabec Joseph.

Selekcija U10 HK Spartak je u subotu 13. januara nastupila na turniru „B“ kategorije u mađarskom Kiškorošu na kojem su u 4 utakmice zabeležili polovičan uspeh sa 2 pobede (Segedin 7:2 i Baja 7:4) i 2 poraza (Kiškoroš 1:5 i Dunaujvaroš 3:4), ali su na ovom turniru igrali bez nekoliko vodećih igrača iz ove generacije, što se odrazilo i na postignute rezultate. U takvim okolnostima bila je ovo dobra prilika da igrači koji imaju manju minutažu i iskustvo u ovom nivou pokažu koliko mogu. Sastav U10 HK Spartak: Penava Ognjen, Miladinović Stefan, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Nimčević Andrej, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Krstin Ognjen i Mandić Antonija. Trener: Kolarić Aleksandar.

Selekcija U8 ja takođe nastupila na turniru „C“ kategorije u Kiškorošu (Mađarska) u nedelju 14. januara, na kojem su odigrali 4 utakmice i zabeležili sve 4 pobede (Kiškoroš 5:3 u razigravanju i 6:5 u finalu, Kapošvar 8:0 i Seksard 2:1), čime su osvojili prvo mesto na turniru. Pokazali su napredak u igri koji će im pomoći da se pokažu i sa ekipama u "B" kategoriji. Sastav U8 HK Spartak: Poljaković Filip, Popov Novak, Ponjavić Andrija, Gladić Ramona, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Sabo Rac Emil, Boršoš Augustin, Nađ Strahinja, Anđelković Luka, Lukić Dunja, Kovač Nina i Rajković Marjan. Trener: Kolarić Aleksandar.

Narednog vikenda, u subotu 20. januara u Subotici će biti održan tradicionalni 8. Međunarodni turnir „SPARTANS 2018“ za selekcije U8 i U10 na kojem će učestvovati 16 ekipa (po 8 u obe kategorije), i to će biti odlična prilika da deca pred domaćom publikom, na svom klizalištu pokažu koliko mogu i koliko su napredovali od početka sezone. U nedelju 21. januara sledi novo takmičenje za iste selekcije, ERSTE Turnir u sklopu Prvenstva Srbije.

Naredni turnir u sklopu JHL, koji će ujedno biti i završni za ovu sezonu će biti održan u Sisku (Hrvatska) od 16. do 18. februara, gde će se poslednji put okupiti sve ekipe i odigrati poslednja tri kola takmičenja, nakon čega će biti podeljene ekipne i pojedinačne nagrade.

Autor teksta: